Financieel Adviseur

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Ben jij iemand die in staat is de belangrijkste beleidsontwikkelingen van (binnen en buiten) de organisatie in combinatie met de bijbehorende bestuurlijke opgaven te overzien en op basis hiervan de regie te voeren over de planning- en control cyclus?

Wat je doet

Als Financieel adviseur bij de gemeente Leidschendam – Voorburg ben je onderdeel van de financiële keten, die bestaat uit 10 financiële adviseurs en zo’n 18 collega’s in de back office in een rol op de financiële administratie. Je overziet de belangrijkste beleidsontwikkelingen binnen en buiten de organisatie in combinatie met de bijbehorende bestuurlijke opgaven. Op basis hiervan voer je de regie op de planning- en control cyclus en adviseer en ondersteun je het management bij financiële vraagstukken. Je hebt een regisserende en verbindende rol in het klantteam met collega adviseurs van verschillende disciplines, zodat het management van integrale adviezen wordt voorzien.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor één of meerdere financiële thema’s waarbij je de actualiteit van het thema nauwgezet volgt, je collega’s hierover informeert en deze thema’s vertaalt naar mogelijke consequenties voor de organisatie. Voorbeelden van financiële thema’s zijn: BTW, Vennootschapsbelasting en BBV, treasury, management informatie en activabeleid.


De afdeling
De afdeling Bedrijfsvoering levert advies en ondersteuning aan alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Gespecialiseerde adviseurs op het gebied van Communicatie, HR, Informatiemanagement, Inkoop, Juridische zaken en Financiën werken hiervoor samen in specialistische platforms en in multidisciplinaire klantteams. Op deze manier zorgen ze er voor dat hun advies integraal is. Zo dragen de adviseurs er aan bij dat de gemeente Leidschendam-Voorburg haar beleidsdoelen haalt binnen de kaders en beschikbare middelen. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat in totaal uit zo’n 80 medewerkers.

Functie eisen

Wie je bent en wat wij van je vragen
Je hebt een stevige achtergrond in overheidsfinanciën en je bent assertief en klantgericht. Je kunt processen doorgronden en ziet welke effecten deze processen hebben op de samenwerking tussen verschillende sleutelfiguren. Schakelen in een speelveld van verschillende belangen gaat je goed af en je bent comfortabel om op de voorgrond te treden. Daarnaast ben je een netwerker en een teamplayer die het prettig vindt om te opereren in een informele en sterk klantgerichte omgeving.

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde en financieel gerelateerde HBO opleiding (HOFAM, bestuurskunde, economie of bedrijfskunde);
  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Financieel adviseur of een soortgelijke functie in de afgelopen 10 jaar;
  • Je bent analytisch en je hebt een lange termijn visie. Je beschikt over inlevingsvermogen, overtuigingskracht en neemt initiatief.

Ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is mooi, maar we staan zeker ook open voor kandidaten die dit niet hebben!


Wat wij je bieden

Voor de functie van Financieel adviseur bedraagt het salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring, maximaal € 4.735 per maand bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 10A).  Een tijdelijk contract voor 32-36 uur per week, voor de duur van 12 maanden met de intentie om daarna over te gaan op een vast contract.

Wij bieden een afwisselende, uitdagende en zelfstandige functie binnen een ambitieuze organisatie die werkt volgens de principes van het Nieuwe Werken.
Daarnaast kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten, een flexibele werktijdenregeling, een iPhone en iPad, Individueel Keuzebudget (IKB) en een collectieve ziektekostenverzekering.


Goed om te weten

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Eveline Odekerken telefoonnummer 070-3009524. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de recruiter Frederique van Belkum, via telefoonnummer 06 - 22590787.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.


Waar ga je werken?

Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers. Onze ambitie is om de Beste Gemeentelijke Dienstverlener van Nederland te zijn. Dit vraagt veel van onze medewerkers. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren, op een maatschappelijk verantwoorde manier. Bijvoorbeeld door vorm te geven aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons hypermoderne kantoor biedt alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking, meer eigen verantwoordelijkheid; eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ook zoeken wij bewust de verbinding met elkaar. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Leidschendam
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega