Financieel Adviseur (28-36 uur)

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 28 - 36 uur

Omschrijving

Als Financieel Adviseur bij de Gemeente Westland bouw jij mee aan aan een kwalitatieve planning & control cyclus. Je adviseert lijnmanagement bij financiële vraagstukken en zorgt voor bewustwording van de impact van beleidskeuzes.

De werkzaamheden

Jij bent als Financieel adviseur verantwoordelijk voor het opstellen van financiële rapportages. Je houdt je bezig met het adviseren, ondersteunen en begeleiden van het lijnmanagement bij financiële vraagstukken. Daarnaast draag jij jouw financiële kennis over door deel te nemen aan verschillende interne projecten, zodat de juiste beleidskeuzes worden gemaakt.

Je bent financieel adviseur en sparringpartner voor het lijnmanagement.

Naast de werkzaamheden met betrekking tot de reguliere planning & control cyclus, rapportages en eventuele projecten gaat het om de volgende taken:

 • Je adviseert bij het opstellen van college- en raadsvoorstellen.
 • Je signaleert proactief risico´s, verbeter- en/of knelpunten.
 • Je draagt zorg voor integraliteit bij de advisering aan de afdelingen, B&W nota’s en raadsvoorstellen en betrekt andere specialismen.
 • Je volgt de actuele financiële ontwikkelingen op de voet, herkent knelpunten en vertaalt deze naar de Westlandse situatie.

Functie eisen

 • Je hebt minimaal een WO- of HBO-diploma in financieel/economische richting.
 • Je beschikt over relevante en actuele vakkennis (gemeentefinanciën/BBV).
 • Je bent een verbinder, die uitstekend kan samenwerken met collega’s van andere afdelingen.


Verder ben je een veranderaar: een ervaren financial die meedenkt in het verbeteren van beleid en processen. Je werkt nauwkeurig en pragmatisch, je denkt in oplossingen en je overtuigt aan de hand van data.

Wat kan je van ons verwachten

 • Een salaris van maximaal € 4.406,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een parttime dienstverband is mogelijk (minimaal 30 uur per week).
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).
 • Een individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.

Over de organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!


Contactinfo

Vanwege de uitbraak van het coronavirus kan het selectieproces mogelijk meer tijd in beslag nemen dan u van de gemeente Westland gewend bent.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met de heer M.H. du Chatinier, Teammanager Bedrijfsvoering, via telefoonnummer 06-82133096.

Een datum voor de eerste gesprekken wordt nader bepaald. De gesprekken vinden telefonisch plaats via beeldbellen.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega