Financieel Beleidsadviseur

Gemeente Westland WO bachelor 24 uur

Omschrijving

Als financieel beleidsadviseur houd je de ontwikkelingen en de wet- en regelgeving bij inzake het financieel beleid van gemeenten en coördineer je samen met je collega’s de bestuurlijke planning en control cyclus van de gemeente.

Je volgt samen met je collega’s de veranderingen in wet- en regelgeving met betrekking tot het financieel beleid voor gemeenten op de voet. Je signaleert ontwikkelingen en adviseert het management en het bestuur over de aanpassingen met betrekking tot het financieel beleid van gemeente Westland. De gevolgen daarvan zet je om in voorstellen voor aanpassingen via verordeningen, beleidsnota’s etc.

Je voert tevens de regie op – en draagt zelf inhoudelijk bij aan – de totstandkoming van een of meerdere (bestuurlijke) P&C-producten (Voorjaarsnota/1e Actualisatie, Programmabegroting, Prorap, Jaarstukken) en initieert waar nodig overlegstructuren. Je toetst de aangeleverde bijdragen op consistentie en kwaliteit en adviseert over gewenste aanpassingen, stemt de conceptproducten af op ambtelijk managementniveau en bereidt de bestuurlijke besluitvorming voor. De bewaking van de voortgang en de kwaliteit van het planning & control proces is jouw verantwoordelijkheid. Je doet dit samen met collega’s, waarbij je ieder jaar onderling afstemt wie wat voor zijn of haar rekening neemt.

Functie eisen

De ideale kandidaat is iemand met relevante werkervaring als coördinator planning en control binnen een middelgrote gemeentelijke organisatie. Je bent in staat het verschil te maken en dat te staven met concrete voorbeelden en resultaten. Je bent goed op de hoogte van de regelgeving en de ontwikkelingen t.a.v. het financieel beleid van gemeenten.

Je hebt een academische opleiding afgerond, liefst in de Economie of Bestuurskunde, en hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring opgedaan in een gemeentelijke of provinciale organisatie.

Je werkt graag samen met andere mensen in projectverband en neemt waar nodig de leiding zonder overheersend te willen zijn. Je bent accuraat en bent goed in staat om je adviezen helder te verwoorden en te formuleren. Je stijl van werken en denken is open, proactief en resultaatgericht. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en je hebt een goed gevoel voor verhoudingen. Je gaat voor kwaliteit, neemt het initiatief, enthousiasmeert en creëert draagvlak voor continue verbeteringen.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€3491 bruto per maand
Max. Salaris
€5756 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
24

Overige arbeidsvoorwaarden

  • Een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand op basis van 36 uur
  • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken
  • Mogelijkheid tot thuiswerken
  • Laptop en mobiele telefoon van de zaak
  • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering
  • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School)
  • Een individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets

Bijzonderheden

Contact en procedure

Wil je meer informatie, neem dan contact op met onze recruiter Edwin van der Slagt,

via 06-57087162. Een vraag via WhatsApp stellen kan ook.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Taakveld
Financiële Concerntaken (FC) verbindt de organisatie en het bestuur en is verantwoordelijk voor de planning en control cyclus. Het team stelt onder andere de programmabegroting en de tussentijdse rapportages op. Bovendien ontwikkelt en implementeert team FC het financieel beleid van de gemeente en verzorgt het de volledige financiële advisering aan alle clusters binnen gemeente Westland. Integraal wordt er getoetst en geadviseerd op het gebied van financiën, personeel en organisatie, juridisch en communicatie.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

awbal@gemeentewestland.nl