Gebiedsmanager

Gemeente Delft Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Werken voor Delft

Functieomschrijving

Je rol

Als gebiedsmanager bouw en onderhoud je een netwerk en ben je de linking pin tussen de verschillende spelers in het gebied (inwoners, bedrijven, instellingen, projectontwikkelaars, etcetera) en de interne organisatie. Je pakt daarnaast ook zaken zelf op en sluit deals met de gebiedspartners voor het realiseren van de gebiedsopgaven. Samen met de bestuurlijk opdrachtgever, de programmamanagers, programmeurs en het management ben je verantwoordelijk voor het realiseren van onze gebiedsambities.

Je hebt een visie op de relatie tussen de gemeente (overheid) en de spelers in het gebied en weet welke rol gebiedsmanagement daarin kan spelen. Je vertaalt vragen en opgaves van fysieke en sociale aard vanuit het gebied naar deals en acties om de opgaven te realiseren. Als gebiedsmanager streef je naar het behalen van een gezamenlijk eindresultaat. Omdat je in een politieke omgeving werkt ben je je bewust van jouw bijdrage aan de organisatie en de aansturing en de afstemming die dat vraagt. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk en het samenwerken met het maatschappelijk middenveld, projectontwikkelaars, bewoners en bedrijven staat in deze functie centraal. Je opereert in een spanningsveld tussen vragen en verwachtingen van de buitenwereld en hetgeen de gemeente kan en wil. De dagelijkse aansturing van het gebiedsteam in het gebied behoort ook tot de taken.

 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de samenhang in het gemeentelijk optreden binnen jouw gebied, bewaakt de voortgang en stuurt hierop;
 • Je signaleert en agendeert vraagstukken in het gebied en grijpt in als er zaken mis (dreigen te) lopen;
 • Je zorgt voor adequate afstemming tussen de gebieden en verschillende groepen, clusters en teams;
 • Je werkt op een doeltreffende manier samen met relevante stakeholders zoals inwoners, projectontwikkelaars, bedrijven en maatschappelijke organisaties en voert de regie hierop;
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor participatie, branding, placemaking en communicatie;
 • Je houdt de ontwikkelingen binnen de ambtelijke organisatie, in de politiek en maatschappij bij, je legt relaties tussen die verschillende ontwikkelingen.

Functie-eisen

Je profiel

Je bent vaardig in het opbouwen en onderhouden van relevante netwerken. Dit doe je op een politiek sensitieve manier. Je beschikt over prima communicatieve vaardigheden, je bent onderhandelingsvaardig en overtuigt. Als gebiedsmanager weet je collega’s te binden en mee te nemen, of nu om directieleden, bestuurders of uitvoerende collega’s gaat. Je hebt een dienstverlenende instelling en heb je doorzettingsvermogen. Maar bovenal ben je een leuk mens om mee te werken; loop je over van ideeën, weet deze vorm te geven en anderen hierover te enthousiasmeren.

Andere eisen

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring met het managen van projecten of processen, ervaring als leidinggevende is een pré;
 • Ervaring in het onderhandelen en het sluiten van overeenkomsten tussen publieke en private partijen;
 • Je bent analytisch en hebt duidelijke visie op gebiedsmanagement. In de Delftse context van stevige dynamiek ben je in staat om de ruimte te nemen om zaken te beschouwen;
 • Je weet hoe je met integriteitsdilemma’s moet omgaan.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6856,- bruto (schaal 14) bij een 36-urige werkweek.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Bart van der Veer via telefoonnummer 06-53634161.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatie en cv vóór 31 januari 2020 via de button rechtsboven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

­Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende gebiedsontwikkelingen met nationale uitstraling waaraan we werken zijn bijvoorbeeld de Schieoevers en de Spoorzone. Zo laten we concreet zien hoe we werken aan het mooier en leefbaarder maken van de stad.

Delft is zo een stad die vooruitkijkt en voorop durft te lopen. Dit zijn ook twee eigenschappen die wij graag terug zien in onze nieuwe gebiedsmanager, want Delft staat voor en uitdaging: meer mensen betekent ook meer druk op de stad. Delft moet wat doen om die druk op te vangen. Als gebiedsmanager zal jij veel invloed uitoefenen op deze grootstedelijke opgave die geformuleerd in onze Agenda 2040. Het is aan jou om te sturen op de juiste ontwikkelingen in “jouw gebied” om daarmee fijn wonen (en werken) te realiseren. Innovatie en transformatie zijn twee begrippen waar jij je samen met de gebiedspartners mee bezig houdt. In Delft zijn de lijntjes kort waardoor je gemakkelijk schakelt met je ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgever(s).

De jongste oude stad van Nederland Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Salaris
schaal 14

Functie eisen

Carrièreniveau: Management (Manager/Leidinggevende)
Opleiding: WO

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Min. Salaris
€6856 bruto per maand
Max. Salaris
€6856 bruto per maand
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega