ICT architect

Gemeente Westland WO bachelor 36 uur

Omschrijving

‘Hoe zie jij dat?’ Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Informatie- en Data architect bij Gemeente Westland.

Als Informatie- en Data architect ben je verantwoordelijk voor de opzet en inhoud van de applicatie-, data-, en informatiearchitectuur van de gemeente Westland. Je zorgt voor een toekomstbestendige en verantwoorde opzet van het toegewezen deel van de architectuur op basis van de Enterprise architectuur en de informatie- en automatiserings plannen. De architecten ontwikkelen samen met de Enterprise architect een samenhangende architectuur voor alle aspecten van de ICT voorzieningen van de hele organisatie.

Jij als Informatie- en Data architect ontwerpt een samenhangend applicatie- en datalandschap op basis van de enterprise architectuur en zorgt voor overzicht van datastructuren en vastleggingen. Verder weet de functionaris de architectuur te onderhouden en ontwikkelt, in samenwerking met infra en enterprise architecten, de principes en kaders.

Ook bestaan je werkzaamheden uit:

 • Het opstellen van beleid voor het definiëren van ‘rechten’ van de dataeigenaren en -gebruikers, zorgt voor acceptatie hiervan binnen de gemeente Westland.
 • Het adviseren van het management gevraagd en ongevraagd over visie, ontwikkeling, toepassing en het bewaken van architectuurprincipes in de organisatie.
  Je bent betrokken bij selectie van applicatieve oplossingen en bewaakt dat data gerelateerde werkzaamheden volgens de afgesproken architectuur worden uitgevoerd.
 • Het opzetten van een visie voor de nabije en verdere toekomst aangaande het gebruik, de opslag en de ontsluiting (via applicaties, interfaces en tooling) van data.
 • Het in kaart brengen van het informatielandschap van de gemeente en het ontwikkelen van een huidig beeld en een toekomstige architectuur.
 • Het leveren van expertise bij het opstellen van (Project)Start Architecturen (PSA’s) vanuit architectuur oogpunt.
 • Het in kaart brengen van het datalandschap en het informatielandschap (inclusief rechtenstructuur en tooling) van de gemeente en het ontwikkelen van een huidig beeld en een toekomstige architectuur.
 • Draagt bij aan visieontwikkeling op datagebruik, -opslag en -ontsluiting.
 • Ontwikkelt samen met de andere Informatie- en Infra architecten een Integratie architectuur.

Hoe een werkdag er ongeveer uitziet
’s Ochtends start je de dag met de deelname aan een vergadering met het architectenteam over het selecteren en verwerven van ICT middelen en diensten met als uitgangspunten deze te bewaken of te verfijnen.

Tussendoor ontvang je nog een telefoontje met een vraag van een collega. Uiteraard pak je dit zo snel mogelijk op.

Na de lunch maak je samen met de andere Informatie- en Infra architecten het ontwerp voor een specifieke integratie, zodanig dat daar een LLD van gemaakt kan worden. Met nog een onverwacht telefoongesprek tussendoor vliegt de tijd.

Tevreden sluit je je laptop af. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau verkregen door een afgeronde opleiding, richting informatica, informatiekunde, engineering of gelijkwaardig.
 • Tenminste 3 jaar aantoonbare vakinhoudelijke ervaring als Informatie- en Data architect.
 • Ervaring met het opstellen en begeleiden van Project Start Architecturen (PSA's).
Je hebt ook actuele en relevante kennis van:
 • Recente marktontwikkelingen, Open standaarden en modellen als bijvoorbeeld Common Ground, NORA (Nederlandse Overheid Referentie Architectuur) en GEMMA.
 • Landelijk en daarvan afgeleid beleid op het gebied van ICT architectuur.
 • Kennis van het security vakgebied en relevante wetgeving zoals AVG.
 • Informatiebeveiliging en/of gegevensbescherming in algemene zin.
 • Methoden en technieken voor het ontwikkelen en onderhouden van architecturen.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€3090 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 5.372,00 bruto per maand (bij 36 uur);
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets;
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken;
 • Mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak;
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering;
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).

Bijzonderheden

Als je interesse hebt in deze functie voor 36 uur, solliciteer dan vóór 2 december 2022.

Meer weten? Neem contact op met Michel Wilhelm (kwartiermaker I&A) via
06-23297155 of stuur een bericht via WhatsApp.

Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Jeffrey Mesker (recruiter) via 06-83297417

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Gemeente Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.
Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

jmesker@gemeentewestland.nl