Inspecteur openbaar gebied

Gemeente Rijswijk MBO 36 uur

Omschrijving

Jouw opdracht
Rijswijk is leefbaar, schoon en veilig, en dat houden we graag zo! Door efficiënt samen te werken met interne en externe partijen, versterken we elkaar en werk je als inspecteur openbare ruimte direct mee aan het leefbaar, schoon en veilig houden van de stad. We handhaven de normen en waarden over gewenst gedrag in de openbare ruimte. We zijn de ogen en oren in de wijk en we controleren op de grootste ergernissen. Dat betaalt zich terug in de vorm van tevreden inwoners, bezoekers en bedrijven. Daar doen we het voor.

Wij zoeken meerdere enthousiaste collega’s die het voortouw nemen in het bijdragen aan een leefbaar, schoon en veilig Rijswijk. Die samenwerking zoeken met inwoners, bedrijven en collega’s. Die denken in kansen en mogelijkheden en hoe die op proactieve wijze gerealiseerd worden. Je bent integer (zowel in handelen en denken), geniet ervan om buiten op pad te zijn en vindt het geen probleem om op onregelmatige tijden te werken.

Met je positieve houding en uitstraling ben je het visitekaartje van de gemeente. Als medewerker van de gemeente Rijswijk weet je wat er politiek speelt, ben je maatschappelijk betrokken en wil je een bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving. Samen met ketenpartners zoals politie, brandweer, buurtpreventie, Welzijn Rijswijk en Avalex (zowel intern als extern) worden de krachten gebundeld voor een optimale samenwerking.

De gemeente Rijswijk zoekt meerdere enthousiaste collega’s

Solliciteer
Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan de bovenstaande beschrijving? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 17 augustus 2022 via de sollicitatiebutton of mail je sollicitatiebrief en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer MJ 2216. De selectiegesprekken zijn gepland op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer Anice Hagui (Coördinator Handhaving & Toezicht parkeren): telefoonnummer 14 070.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Jeroen van Keulen (medewerker HRM) via telefoonnummer 14 070. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Functie eisen

Over jou
Je bent iemand die het leven waardeert en geniet van de kleine dingen in het leven. Goedlachs, sociaal en zich thuis voelt in een afwisselende werkomgeving waarin iedereen gelijk is. Iemand die goed om kan gaan met opbouwende kritiek en kan reflecteren waar dit nodig is of van je wordt verwacht. Een persoon die van aanpakken houdt, communicatief vaardig is en wanneer het spannend wordt nuchter en beheerst de-escalerend kan zijn.

Functie-eisen

Om je werk als inspecteur openbaar gebied (BOA) goed, vakkundig en met plezier te kunnen doen, is het vereist dat je;

 • beschikt over minimaal Mbo(niveau 3)-werk en denkniveau;
 • beschikt over een diploma Buitengewoon Opsporing Ambtenaar (HTV diploma is een pré) en het geweldsbevoegdheidsdiploma (RTGB) of bereid bent deze te halen;
 • in het bezit bent van een rijbewijs B;
 • kennis hebt van relevante wetgeving zoals APV en ASV;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk);
 • stressbestendig, resultaat- en klantgericht bent.
 • een helicopterview hebt, zelfstandig maar ook een teamplayer bent.
 • een flexibele, professionele en gemotiveerde houding hebt;
 • beschikt over een goede fysieke en mentale gesteldheid beschikt.

Competenties

De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Passend bij de kernwaarden van Rijswijk vragen we voor de functie van inspecteur openbaar gebied de volgende competenties:

Toewijding: Durf en samenwerken

Betrokkenheid: Omgevingsbewustzijn en initiatief

Betrouwbaarheid: Integriteit en discipline

Deskundigheid: Vakgerichtheid en inzicht

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Rijswijk
Max. Salaris
€3.176 bruto per maand
Standplaats
Rijswijk
Contractduur
1 jaar
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod
In Rijswijk bieden we je goede arbeidsvoorwaarden en een passende waardering:

 • Een uitdagende functie voor 36 uur per week;
 • Bruto maandsalaris van maximaal 3.176,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 7);
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling: Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf op de best mogelijke manier voor Rijswijk kunt inzetten. Daarom investeren wij in jouw ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden en verlof: Om het maximale uit jezelf te halen is de balans tussen werken en privé belangrijk. Daarom hebben we flexibele werktijden en goede verlofregelingen. Zo kun je naast je reguliere werktijd wekelijks extra uren werken waarmee je compensatieverlof opbouwt;
 • Je krijgt een vrij te besteden individueel keuzebudget. Dit budget kun je aan verschillende doelen besteden, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of de aanschaf van een fiets. Jij maakt zelf de keuze hoe en wanneer je jouw Individueel Keuzebudget wilt besteden;
 • Vitaliteitsbudget: Dit kun je inzetten voor activiteiten en/of de hulpmiddelen die een bijdrage leveren aan jouw vitaliteit;
 • Om je werk goed te kunnen doen krijg je de beschikking over zakelijke devices (iPhone én keuze uit een iPad of (mini)laptop).
 • Binnen de gemeente Rijswijk stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur waar iedereen zichzelf kan zijn. Wij geloven namelijk dat juist de dingen die ons van elkaar onderscheiden kansen bieden om van elkaar te leren en te groeien als organisatie. Kortom, wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in Rijswijk. Wanneer je bij ons komt werken, maak je via een voor jou opgesteld introductieprogramma op interactieve wijze kennis met het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Tijdens een rondleiding door Rijswijk kom je daarnaast meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van de stad. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk!

Over de werkgever

Gemeente Rijswijk

Jouw team
Je komt te werken binnen het Domein Maatschappelijke Ontwikkeling in het team Veiligheid, Inspectie & Handhaving: Het team van 29 collega’s is verantwoordelijk voor de veiligheid, maar ook toezicht op en handhaving van de wet- en regelgeving in de openbare ruimte. Het is een kerntaak van de gemeente om de veiligheid van de Rijswijkse inwoners en de belangen van de lokale samenleving zo goed mogelijk te waarborgen. Inwoners en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen en moeten weten dat de gemeente haar verantwoordelijkheid voor toezicht en handhaving neemt. En erop toeziet dat de regels worden nageleefd om zo te komen tot vermindering van milieu-, gezondheids- en veiligheidsrisico’s en het bewaken van de kwaliteit van de woon- een leefomgeving in Rijswijk.

Gemeente Rijswijk
Werken voor Rijswijk betekent werken voor een veelzijdige stad in een dynamische regio die altijd in beweging is. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Samen met bewoners, ondernemers en partners bouwen we aan een inclusieve stad waar ruim 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond kunnen wonen, werken én meedoen. Kortom: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’, dat is onze missie. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.

Wij zijn een toegankelijke organisatie met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen. We hebben een prettige en informele werksfeer waarin collega’s uit verschillende delen van de organisatie elkaar gemakkelijk weten te vinden. Binnen de menselijke maat van Rijswijk kun je écht een verschil maken voor Rijswijk en is jouw werk goed zichtbaar. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten!