Junior jurist grondzaken en stedelijke ontwikkeling

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 32 uur

Omschrijving

Zoetermeer heeft grote ambities op het gebied van bouwen, terwijl tegelijkertijd de ruimte schaars is. Het accent ligt daarom steeds vaker op binnenstedelijke (her)ontwikkeling, wat met zich meebrengt dat we met meer én verschillende partners te maken hebben (projectontwikkelaars, inwoners, vastgoedeigenaren). Vanuit team grondzaken wordt bij deze complexe opgaven juridisch maatwerk geleverd.

Onze juristen zijn betrokken bij het gehele traject van een ontwikkeling en zorgen voor de integrale juridische kwaliteit daarvan. Zij adviseren in programmateams en multidisciplinaire projectgroepen over de optimale inzet van het juridische gereedschap, bijvoorbeeld over verwerving , vestiging van een voorkeursrecht (Wvg) of zakelijk recht (erfpacht, opstal), verkoop en verhuur van grond en kostenverhaal. In het team Grondzaken trekken de juristen nauw op met de vastgoedeconomen en de uitgifte-medewerkers. De juristen stellen ook zelf overeenkomsten op (bijvoorbeeld intentieovereenkomsten en anterieure overeenkomsten) en komen in actie als gemaakte afspraken niet juist worden uitgevoerd.

Bovendien fungeren onze juristen als vraagbaak en adviseur voor bestuur en collegas ten aanzien van allerlei privaatrechtelijke zaken, voornamelijk gericht op grond en vastgoed.

Jij bent een enthousiaste en leergierige jurist privaatrecht aan het begin van je loopbaan. Jij hebt een grote belangstelling voor vastgoed en grondzaken en verdiept je graag in elk nieuw dossier. Je kunt juridische risicos signaleren en overbrengen en zoekt waar nodig een sparringpartner. Het dragen van verantwoordelijkheid gaat je goed af . Je vindt het leuk om te werken in een dynamische, multidisciplinaire omgeving.

Functie eisen

Je hebt een duidelijke affiniteit met het vakgebied. De ontwikkelingen in en ambities van de gemeente Zoetermeer spreken je aan en je wilt daar graag een bijdrage aan leveren. Je wilt graag meer te weten komen over de juridische instrumenten van het grondbeleid en de toepassing daarvan. Je snapt dat het steeds meer gaat om met elkaar en minder om tegenover elkaar en je zoekt altijd naar oplossingen, al weet je ook duidelijk aan te geven als het onmogelijke wordt gevraagd. Daarnaast beschik je over:

  • een afgeronde WO-opleiding op het gebied van Nederlands recht met als afstudeerrichting privaatrecht of notariaat
  • ongeveer twee jaar werkervaring (bij voorkeur bij de overheid)
  • kennis van relevante wet- en regelgeving
  • affiniteit met en kennis van politiek-bestuurlijke processen en het functioneren van een gemeentelijke organisatie
  • analytische en op samenwerking gerichte kwaliteiten
  • heldere uitdrukkingsvaardigheid
  • gedreven, stevige persoonlijkheid

Wat bieden wij?
Je komt middenin een voor het vakgebied zeer interessante ontwikkeling terecht, waarbij je jouw juridische kennis kunt koppelen aan het starten van jouw netwerk en de samenwerking met collegas en externe partijen (adviseurs van de gemeente, inwoners en bedrijven). Daar geven we je ruimte voor, wat ook meteen ruimte betekent voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Ons gloednieuwe stadhuis stimuleert ontmoetingen en onderlinge samenwerking en je bent flexibel in het zoeken van je werkplek (dat kan ook thuis zijn). Daarnaast kun je rekenen op:

  • bij aanvang een salaris van maximaal 4.225,- per maand bij een volledige werkweek (schaal 10) met perspectief van ontwikkeling/groei naar een rol als ervaren jurist (schaal 11)
  • goede arbeidsvoorwaarden die je voor een groot deel individueel kunt vormgeven
  • een tijdelijke aanstelling die we na één jaar graag omzetten in een vast dienstverband

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€2795 bruto per maand
Max. Salaris
€4225 bruto per maand
Salarisomschrijving
Het salaris bedraagt max. 4.225,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur
Standplaats
Zoetermeer
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

R.P.Sinnige@zoetermeer.nl