Junior Perswoordvoerder

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Als junior perswoordvoerder maak je samen met de vier bestuurscommunicatieadviseurs en woordvoerders van de collegeleden deel uit van de afdeling communicatie. Eén van je taken is het afhandelen van de vragen die de media aan onze gemeente stelt. Daarnaast organiseer je het wekelijkse persuurtje of andere persmomenten, waarbij je soms ook de burgemeester en wethouders in begeleidt. Ook zetten we je graag in voor het schrijven of redigeren van teksten zoals persberichten, social media berichten, korte toespraken of voorwoorden.

Je helpt de vier bestuurscommunicatieadviseurs/woordvoerders van de burgemeester en de wethouders in alle voorkomende dagelijkse werkzaamheden. Dit kan dus voor alle portefeuilles en voor alle collegeleden zijn. Je denkt mee over de profilering en de communicatie van de collegeleden. De bestuurscommunicatieadviseurs / woordvoerders draaien een perspiket voor de bereikbaarheid buiten ‘kantooruren’ en het verzorgen van de crisiscommunicatie bij calamiteiten. Hier draai je in mee. We beloven je: in deze functie zul je je niet vervelen!

 

Dit zijn wij

De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan.

Ze adviseert over de profilering van het bestuur en haar beleid. Heeft een actief mediabeleid en doet aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. De afdeling bestaat uit (bestuurs-)communicatieadviseurs, (pers)woordvoerders, medewerkers,  adviseurs voor participatie, evenementen en citymarketing. We verwachten dat onze medewerkers een proactieve houding hebben, bijblijven in het vakgebied Communicatie en hierin opleidingen volgen.

Functie eisen

Dit ben jij

Je bent creatief en nieuwsgierig. Ook volg je graag de media en de politiek. Doordat je snel en goed je weg in de organisatie weet te vinden kun je snel met antwoorden en voorstellen komen. Binnen de gemeente en natuurlijk met onze mediapartners weet je goede contacten te onderhouden. We zoeken een collega die snel kan schakelen en niet bang is om meerdere spreekwoordelijke ballen hoog houden.

 

Dit neem je mee

  • Een HBO-diploma, bij voorkeur op het gebied van Communicatie
  • Je hebt (aantoonbare) ervaring of affiniteit met het werken met media en je volgt graag de politiek en het nieuws over Zoetermeer
  • Hoe social media werken en hoe we deze effectief kunnen inzetten is geen raadsel voor je
  • Je legt graag contact met anderen en zoekt de samenwerking op
  • Je schrijft graag en makkelijk teksten voor verschillende doelen en communicatiekanalen die ‘direct duidelijk’ en in het foutloos Nederlands zijn

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€2581 bruto per maand
Max. Salaris
€3732 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Communicatie

De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. Wij adviseren over de profilering van het bestuur en haar beleid. Hebben een actief mediabeleid, en doen aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. Onze afdeling bestaat uit (bestuurs-) communicatieadviseurs, adviseurs voor de medewerkers, woordvoerders, en citymarketing. We investeren in specifieke opleidingen en begeleiding van de medewerkers. We verwachten dat onze medewerkers een proactieve houding hebben, bijblijven in het vakgebied Communicatie en hierin opleidingen volgen.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega