Juridisch Adviseur KCC

Gemeente Delft HBO bachelor 36 uur

Omschrijving

Ben jij vastberaden om de onderste steen boven te krijgen en deins jij niet terug van het nodige speurwerk? Wij zoeken een Juridisch Adviseur KCC met deze overtuiging en bijbehorende overtuigingskracht!

Je rol

Het Sociaal Domein is omvangrijk. De onderwerpen die bij de dagelijkse werkzaamheden aan bod komen zijn daardoor divers en hebben – naast de algemene bepalingen uit de Algemene wet bestuursrecht en de Participatiewet – tegelijk een specialistisch karakter. Hierbij valt te denken aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), Bijstand voor zelfstandigen (BBZ), schuldhulpverlening, jeugdwet en verhaalsbijstand.

Als juridisch adviseur voer je kwaliteitscontroles uit over de werkprocessen (KiC) binnen het Sociaal Domein en lever je hieruit een bijdrage aan de juridische kwaliteit. Je bent in de uitvoering van je werkzaamheden voor de vak afdelingen het aanspreekpunt voor juridische advies- en (beleids)ondersteuningsvraagstukken en je levert input bij de ontwikkeling daarvan. Je adviseert gevraagd en ongevraagd het management en de medewerkers van de betreffende vak afdelingen ten aanzien van juridische ontwikkelingen binnen het sociaal domein.

Je gaat daarnaast aan de slag met een zorgvuldige en tijdige afhandeling van bezwaar- en beroepsprocedures. Je realiseert je daarbij dat een bezwaar niet automatisch tot een procedure hoeft te leiden. Je weet dat door middel van het toepassen van een informele aanpak (“effectief communiceren”) ook tot resultaten kan worden gekomen. Een goede communicatie tussen de inwoner en/of ondernemer van de gemeente is essentieel. Een goede dialoog waarin tot oplossingen wordt gekomen geniet de voorkeur. Mocht het toch tot een juridische procedure komen, dan vaar je op jouw juridische deskundigheid en ben je in staat om de gemeente zowel in bezwaar als in (hoger) beroep procedureel gedegen te vertegenwoordigen.

Je werkplek

Je komt te werken voor het Bedrijfsvoeringsteam van het Klant Contact Centrum. Je levert vanuit het BVT juridische advisering en ondersteuning aan resultaatverantwoordelijke managers en aan de medewerkers uit de betrokken clusters. Collega’s vertrouwen op jouw kennis en kunde binnen het sociaal domein. De advisering en ondersteuning betreft het bieden van (juridische)kwaliteitszorg, het meedenken en opstellen van gemeentelijke regelgeving en het voeren van bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures.

Als juridisch adviseur maak je onderdeel uit van het Juridisch Kwaliteitsteam (JKT). Je komt te werken binnen een team van 6 andere enthousiaste juridisch adviseurs. Binnen het team heerst een informele en professionele werksfeer, waar – naast een brede inzetbaarheid – een ieder ook op zijn of haar specifieke vakgebied binnen het Sociaal Domein specialist is.

Je profiel

Als juridisch adviseur kun jij je in verschillende posities verplaatsen, betrokkenheid tonen en beschik je overtuigingskracht. Met jouw professionaliteit, kennis en kunde op het gebied van het Sociaal Domein kun je ervoor zorgen dat de burgers en ondernemers vertrouwen hebben in de gemeente en heb je oog voor het maatschappelijk belang. Samen met de uitvoerende afdelingen werk je voor de stad en dat behelst meer dan het uitvoeren van regels en het voeren van juridische procedures. Uiteraard laat je je niet snel uit het veld slaan. Je bent communicatief sterk en positief-kritisch. Creativiteit, flexibiliteit en een pragmatische instelling staan bij jou hoog in het vaandel.

Andere eisen

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding in Nederlands of Bestuursrecht is een pre of aantoonbaar HBO/WO werk en denkniveau op basis van werkervaring;
  • Goede kennis van het bestuursrecht en de wet- en regelgeving binnen het Sociaal Domein (Participatiewet, Wmo, Jeugdwet en Schuldhulpverlening);
  • Ervaring in de procespraktijk (voeren van procedures in bezwaar en (hoger) beroep) is een pre;
  • Je bent in staat om snel tot de kern van het juridisch geschil te komen;
  • Je werkt secuur en accuraat.

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €5.372,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Voor deze vacature betreft het een 36-urige werkweek. Je krijgt een arbeidsovereenkomst van één jaar, waarna een overeenkomst van onbepaalde tijd mogelijk is.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren

Wil je meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Josine Schokker (senior juridisch adviseur) via telefoonnummer 06 52 73 93 82. De gesprekken zullen in overleg ingepland worden. Op dinsdag 4 oktober zal de vacature sluiten.

De jongste oude stad van Nederland

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Salarisomschrijving
schaal 11
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega