Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening (24 upw)

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 24 - 32 uur

Omschrijving

Omschrijving 

Als Planjurist/ Juridisch Adviseur Ruimtelijke Ordening (24 uur per week) speel je een belangrijke rol in de ruimtelijke ontwikkeling van een groeigemeente.


De werkzaamheden 

Je draagt bij aan de ruimtelijke ontwikkelingen in onze veelzijdige gemeente. Enerzijds naar buiten toe, in planbegeleiding en advisering van initiatiefnemers, anderzijds intern door een bijdrage te leveren aan veranderopgaven zoals de invoering van de Omgevingswet.


Je taken/ verantwoordelijkheden

 • je begeleidt bestemmingsplanprocedures; je initieert, coördineert en toetst ruimtelijke plannen;
 • je adviseert het bestuur over (complexe) ruimtelijke vraagstukken;
 • je bent verantwoordelijk voor de beoordeling en begeleiding van ruimtelijke initiatieven;
 • je vertegenwoordigt, wanneer nodig, de gemeente bij gerechtelijke procedures.

Functie eisen

Wie ben jij?

 • je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van planologie of omgevingsrecht;
 • je hebt enkele jaren relevante ervaring op het gebied van bestemmingsplannen;
 • je hebt kennis van de actuele ontwikkelingen rond de Omgevingswet;
 • je hebt kennis van ruimtelijke ordening en de bijbehorende relevante wet- en regelgeving;
 • je hebt ervaring met projectmatig werken.

Verder is het van essentieel dat je weet om te gaan met de uiteenlopende belangen van de verschillende stakeholders binnen de gemeente (inwoners, ondernemers en instellingen). Dit vraagt naast kennis van de opgaven ook gevoel bij participatietrajecten en sociale vaardigheid op het gebied van communiceren, adviseren en faciliteren.


Wat kan je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.076,- (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; salaristabel 11);
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit kan je inzetten voor het bijvoorbeeld aankopen van extra vakantiedagen of de aanschaf van een fiets.
 • Een volledige reiskostenvergoeding via het OV;
 • Flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken;
 • Pensioenopbouw bij APB, waarbij wij als werkgever het grootste deel van je premie betalen;
 • In eerste instantie een jaarcontract, wat, indien het van beide kanten bevalt, omgezet kan worden in een contract voor onbepaalde tijd.


Over de werkgever

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren groeit het inwoneraantal van 55.000 naar 65.000 inwoners. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid.


De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 375 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.


De afdeling waar je komt te werken

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams, te weten Ruimte en Gegevensbeheer & Belastingen. Je komt te werken binnen het team Ruimte. Dit team bevat bouwplantoetsers, planjuristen en enkele ondersteunende functies. Het team heeft in samenwerking met de afdeling Beleid een belangrijke rol bij de implementatie van de Omgevingswet en het tot stand komen van de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan. Omdat de invoeringsdatum 1 januari 2021 is, zijn we al volop bezig met de voorbereidingen en werken we waar mogelijk in de geest van de Omgevingswet.


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvang ik graag een actueel CV met een motivatiebrief waarin je aangeeft wat jou drijft. Voor vragen over de functie kun je direct contact opnemen met Harold van Vliet, afdelingshoofd RBG, telefoonnummer 06-20201181.


Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Pijnacker - Nootdorp
Maximum aantal uren per week
32

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega