Juridisch medewerker Handhaving

Gemeente Leidschendam-Voorburg Bachelor - HBO 32 uur

Omschrijving

Juridisch medewerker Handhaving
32-36 uur per week

Wat je doet
Als Juridisch medewerker verricht je juridische werkzaamheden op het terrein van handhaving. De werkzaamheden zijn divers en gevarieerd. Je behandelt complexe zaken, zoals vooraanschrijvingen, ingediende zienswijzen en de handhaving van beschikkingen. Ook behandel je bezwaar- en beroepschriften. Je bent als adviseur en behandelaar betrokken bij procedures op het gebied van bouw- en ruimtelijke ordeningsrecht, APV, parkeren en bijzondere wetten. Je houdt de ontwikkelingen binnen je vakgebied goed in de gaten, informeert collega’s hierover en doet verbetervoorstellen. Je adviseert over de handhaafbaarheid van verordeningen, bestemmingsplannen en vergunningen en geeft uitvoering aan de Wet Tijdelijk Huisverbod.

Het team waar je als juridisch medewerker deel van uit zult gaan maken wil zich de komende tijd ontwikkelen naar een zelfsturend team. Een uitdagende ontwikkeling, waaraan je actief en constructief bijdraagt.

Functie eisen

Wie je bent
Natuurlijk beschik je over goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en heb je oog voor tegenstrijdige belangen. Je kunt bovendien verschillende belangen, meningen en partijen bij elkaar brengen. Je bent in staat om problematiek vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en meerdere oplossingen voor te stellen. Je bent op de hoogte van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, kunt ontstijgen aan de waan van de dag en doet voorstellen voor verbeteringen of vernieuwingen.

Wat wij van je vragen
  • Minimaal een relevante afgeronde HBO of WO opleiding Rechten;
  • minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare juridische functie;
  • aantoonbare kennis van en werkervaring op het gebied van Bouwbesluit, Woningwet, Wabo en bestemmingsplannen;
  • algemene kennis over en ervaring met handhavingsprocedures (de Algemene wet bestuursrecht, (voor)aanschrijvingen maken en vertegenwoordiging in bezwaar en beroep).

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Standplaats
Leidschendam
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Wat wij je bieden
Wij bieden een afwisselende, uitdagende en zelfstandige functie binnen een ambitieuze organisatie die werkt volgens de principes van het Nieuwe Werken. Je salaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en ervaring, maximaal € 4.121,00 per maand (salarisschaal 10) bij een voltijd dienstverband (36 uur).
Daarnaast kun je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten, een flexibele werktijdenregeling, een iPhone en iPad, Individueel Keuzebudget (IKB) en een collectieve ziektekostenverzekering.

Bijzonderheden

Vragen
Stel je vragen over deze functie Maura Meijer, afdelingshoofd Handhaving en Veiligheid, telefoonnummer (070) 300 8263. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Erika Streefkerk (telefoonnummer (070) 300 9348) of Laura Kraakman (telefoonnummer (070) 300 9650).

Solliciteren
Spreekt bovenstaande jou aan en wil jij deze kans pakken? Stuur dan vóór vrijdag 16 november 2018 een motivatiebrief en curriculum vitae. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces. De vacature staat momenteel alleen intern uit.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

mlkampschuur@leidschendam-voorburg.nl