Jurist Handhaving

Gemeente Midden-Delfland Universitair Master 36 uur

Omschrijving

Als handhavingsjurist bij de gemeente Midden-Delfland werk je aan diverse handhavingsprocedures. Een illegaal bouwwerk wat afgebroken moet worden, het (tijdelijk) sluiten van een onveilig gebouw maar ook het oplossen van een geschil tussen buren. Het zijn voorbeelden van dossiers, waar jij je als handhavingsjurist in vastbijt. Door jouw uitstekende juridische werk, draag je bij aan een leefbaar en veilig Midden-Delfland.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je biedt ondersteuning bij juridische vraagstukken op het gebied van handhaving op o.a. de APV, ruimtelijke ordening, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid.
 • Je treedt in bestuursrechtelijk, strafrechtelijk en in aantal gevallen privaatrechtelijk op en werkt daarbij integraal.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar- en (hogere) beroepszaken.
 • Je toetst rapportages op juridische juistheid.
 • Je voert (bemiddelings)gesprekken met overtreders.
 • Je stemt met regionale partners de handhavingstaken af. Denk hierbij aan buurgemeente, politie, waterschap en de omgevingsdienst (ODH).
 • Je houdt alle ontwikkelingen binnen je vakgebied scherp in de gaten en adviseert over de nieuwste ontwikkelingen binnen regelgeving en jurisprudentie.

Functie eisen

Onze ideale kandidaat is open, gedreven, collegiaal en daadkrachtig. Je vindt dynamiek in je werk leuk en presteert goed onder een gezonde werkdruk.

Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

 • Je hebt een WO diploma Rechten, bijvoorbeeld Bestuursrecht of Strafrecht.
 • Je hebt een aantal jaar ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie. Maar we nodigen je van harte uit om te solliciteren als je minder werkervaring hebt. Wij laten ons graag overtuigen.
 • Je bent een jurist die graag in gesprek gaat met inwoners en betrokken partijen. Samen komen jullie tot een passende oplossing.
 • Je beweegt je gemakkelijk door een organisatie en betrekt de juiste mensen bij jouw vragen.
 • Je vind het leuk om met verschillende partijen samen te werken, van toezichthouders tot de burgemeester.
 • Je kunt op verschillende niveaus schakelen en vindt het politiek spanningsveld een uitdaging.
 • Je overtuigt op basis van argumenten, kennis en relativerende humor.
 • Je bent bewust van je omgeving, je onderhoudt relevante netwerken en bent in staat de gemeente goed te vertegenwoordigen.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Midden-Delfland
Max. Salaris
€4450 bruto per maand
Salarisomschrijving
Functieschaal 10 bij 36 uur per week
Standplaats
Midden-Delfland
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Dan bieden we je:

 • een salaris van maximaal € 4.450,- bruto per maand (functieschaal 10 bij 36 uur per week);
 • een mogelijkheid door te groeien naar de uitloopschaal;
 • een individueel keuzebudget van ruim 17% van je salaris.

Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij geven je de ruimte om je verder te ontwikkelen.

Bijzonderheden

Misschien heb je toch nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Wij beantwoorden je vragen graag! Aarzel niet om te bellen of stuur een mail.

Over de werkgever

Midden-Delfland

Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet. We hebben oog voor onze inwoners, het landschap, de karakteristieke dorpen en elkaar.

We zijn geïnteresseerd in jou

Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken.

We staan open voor ideeën

Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. Onze insteek is: ‘Ja, tenzij’. We denken graag samen na over onze gemeente. En we houden ervan als iemand een

Dit is jouw nieuwe team

Je komt te werken op de afdeling Bedrijfsvoering bij het team Juridische Zaken. Hier ga je onderdeel uitmaken van een klein maar hecht team. Het team is betrokken en loyaal, naar het werk én elkaar. Je kunt bij ons rekenen op een uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is. Kortom, als je een jurist bent die houdt van snel schakelen tussen de verschillende dossiers, dan ga je je in ons team zeker thuis voelen!