Maintenance Engineer Watersysteem

Hoogheemraadschap van Delfland Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Samen met collega’s van de afdeling Onderhoud en Besturing Watersysteem (OBW) zorg jij dat watergangen en dijken in het gebied van het Hoogheemraadschap van Delfland planmatig worden onderhouden. Je richt je vooral op het operationele deel van assetmanagement en vertaalt tactische doelen naar meerjarige onderhouds- en uitvoeringsplannen. Hierbij maak je gebruik van het onderhoudsbeheersysteem (OBS) en helpt dit verder te ontwikkelen.

Jouw belangrijkste taken & verantwoordelijkheden:

 • Je stelt meerjarige onderhoudsplannen op in het kader van de Lange termijn Asset Planning (LTAP);
 • Je beheert en doet verbetervoorstellen voor het onderhoudsbeheersysteem;
 • Je werkt nauw samen met de afdeling Beheer en Programmering Assets (BPA) en vertaalt tactische doelen naar werkbare plannen;
 • Je maakt rapportages, houdt overzicht en analyseert data (trendanalyses) met betrekking tot assets en bijbehorende onderhoudscycli;
 • Samen met je collega maintenance engineer Waterkeringen doe je verbetervoorstellen ten aanzien van de inzet van middelen in het beheer en onderhoud van het gehele watersysteem.
 • Je geeft advies op basis van de assetdata met de focus op inspecties en onderhoud en je levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het realiseren van het onderhoudsbeleid.

Functie eisen

Je weet van aanpakken en bent in staat beleid en strategisch/tactische doelen om te zetten naar praktijkgerichte plannen. Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau. Je bent goed bekend met assetmanagement, risicoanalyse methodieken, onderhoudsbeheersystemen en moderne onderhoudstechnieken. Kennis van procesverbeteringen en digitalisering is een pré. Je bent goed in staat eigen werkzaamheden te plannen en te organiseren. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat te schakelen op verschillende niveaus. Verder ben je accuraat, beschik je over overtuigingskracht, en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Hoogheemraadschap van Delfland
Min. Salaris
€3431 bruto per maand
Max. Salaris
€4722 bruto per maand
Standplaats
Delft
Contractduur
één jaar
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 10 van de cao-waterschappen. Minimaal €3431,- en maximaal € 4.722, - bruto per maand
 • De functie is fulltime voor 36 uur per week.
 • Een contract voor 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 21% van het salaris. Dit budget geeft jou de mogelijkheid om zelf te beslissen of je extra verlof wil kopen, een studie wil financieren of bijvoorbeeld je basissalaris maandelijks wil aanvullen.
 • Wij stellen €6000,- beschikbaar voor jouw persoonlijke ontwikkeling, dit noemen wij 'Persoonsgebonden Basis Budget', waar het om gaat is dat wij jou stimuleren jezelf te ontwikkelen.
 • Hybride werken is bij ons de norm
 • Je krijgt een NS-businesscard of als je niet met het OV reist, dan krijg je netto € 0,19 per km. Je kan ook tegen gunstige voorwaarden een fiets aanschaffen voor je woon-werkverkeer.
 • Samen met Fello bieden wij mantelzorgondersteuning. We vinden het namelijk belangrijk dat werkende mantelzorgers ondersteund worden.
 • Een eenmalig thuiswerkbudget van €850,- voor het inrichten van je thuiswerkplek en een dagelijkse thuiswerkvergoeding van €3,-.

Bijzonderheden

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Hanneke Merkx, 015-2608383, Afdelingsmanager Operationele taken Watersystemen en Keringen. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marieke Jager Recruiter, mjager@hhdelfland.nl of 06-14028319.

Enthousiast?
Stuur ons dan jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 12 december a.s. via de link.
De 1e gespreksronde staat gepland voor 19 december 2022. We streven ernaar om de procedure daarna binnen 2 weken volledig af te ronden.

Eventuele aanstelling bij het Hoogheemraadschap van Delfland vindt plaats onder de voorwaarde dat je beschikt over een recente, positieve Verklaring Omtrent Gedrag natuurlijke personen (VOG), afgegeven door Dienst Justitie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De kosten hiervoor krijg je vergoed. Meer informatie hierover ontvang je tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek.

Over de werkgever

Hoogheemraadschap van Delfland

Bij Delfland zorgen we voor droge voeten, stevige dijken en schoon water. Met de nieuwste technologie dragen wij zorg voor een ruim 730 jaar oude infrastructuur. Tussen firewalls en waterkeringen werken aan grote projecten en pilots. Er gebeurt ontzettend veel binnen Delfland. Dat maakt het zo'n spannende en uitdagende werkomgeving.

De afdeling waar je komt te werken
Binnen het beheergebied van Delfland wordt de instandhouding van de waterkeringen en het watersysteem uitgevoerd door diverse partijen. De afdeling OBW houdt zich bezig met de werkvoorbereiding van onderhoudswerkzaamheden maar beheert ook de waterpeilen binnen het beheergebied. Je gaat werken in een gevarieerd en enthousiast team dat zich continue inzet om de betrouwbaarheid en veiligheid van onze assets te verhogen en de kosten en risico's te verlagen.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

mjager@hhdelfland.nl