Medewerker Communicatie & Marketing

Gemeente Delft Bachelor - HBO 32 uur

Omschrijving

Afdeling Erfgoed
De afdeling Erfgoed opereert als een regionaal kennis- en adviescentrum voor Delft en omstreken op het gebied van archief, monumenten, archeologie en bouwhistorie. Alleen met besef van het verleden kun je bouwen aan een gezamenlijke toekomst. Erfgoed geeft houvast en identiteit. Het vormt, in een dichtbevolkte omgeving, een kwetsbare bron van inspiratie. Als afdeling Erfgoed willen wij een onmisbare schakel zijn in de ontwikkeling van stad en regio. Onze Delftse collectie is uniek en wij maken deze collectie toegankelijk en bruikbaar voor iedereen. Op basis van kennis, verbindende kracht en creativiteit gaan we actief op zoek naar samenwerking en dragen we zichtbaar bij aan de realisatie van diverse maatschappelijke opgaven. We willen daarin een voorbeeld zijn voor anderen.

Je rol
De gemeente Delft wil aantrekkelijk zijn voor (inter)nationale bezoekers, haar rol als centrumfunctie in de regio versterken en fors investeren in gebiedsontwikkeling. Erfgoed vormt hierin een onmisbare schakel. Samen met andere organisaties, waaronder Delft Marketing en museum Prinsenhof vertellen we als gemeente het verhaal van en over de stad. Erfgoed Delft e.o. kan zich verder ontwikkelen tot een digitaal kennis- en dienstencentrum, maar tevens ook als een landelijk koploper als het gaat om het verduurzamen van onze monumenten.
Om dat te bereiken is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat verschillende partners ons weten te vinden en met ons willen samenwerken. Dat we een bredere doelgroep bereiken en aanspreken. Dat we “werk – met – werk” en ” geld – met – geld” maken. Je werkt, vanuit een breder team publieksbereik, samen met partners in de regio en in de stad, aan een bredere agenda waarmee Erfgoed Delft e.o. steviger op de kaart komt.
Je bent een strateeg en doener tegelijkertijd. Je werkt aan een meerjarenbeleid marketing en communicatie; maar bent tegelijkertijd projectleider en uitvoerder.

Je werkplek
De medewerkers van de afdeling Erfgoed van de gemeente Delft zijn gevestigd op meerdere locaties, wat betekent dat je wisselendwerkzaam zult zijn vanuit:

  • Stadskantoor (bij station Delft CS), het Stadsarchief Delft (gevestigd in Den Hoorn) en Archeologie en Monumenten (gevestigd op de Kluizenaarsbocht in Delft).

Functie eisen

Functie-eisen
Bij de gemeente Delft, afdeling Erfgoed ga je deel uitmaken van een professioneel team dat zich voor de volle 100% inzet voor het Erfgoed van Delft en omstreken. Eigen regie, verantwoordelijkheid, resultaatgerichtheid én de wil en het vermogen om ook buiten de kaders van de eigen functie te denken zijn de kerncompetenties van al onze medewerkers. In jou zoeken wij dit dus ook.
Andere eisen:
  • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau, wat onder andere blijkt uit een voltooide relevante studie zoals Marketing en Communicatie.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een cultuur- of erfgoedorganisatie
  • Je hebt kennis van Marketing & Communicatiestrategieën, -methoden en -technieken.
  • Je hebt kennis van en ervaring met projectmanagement en de praktische uitvoering van Marketing & Communicatiebeleid en -plannen.
  • Je hebt communicatieve vaardigheden, bent ondernemend, analytisch, klant- en publieksgericht en omgevingsbewust.
  • Je hebt een brede interesse op het gebied van cultuur en erfgoed en beschikt over een relevant netwerk.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
32

Overige arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.225,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Deze functie is voor 32 uur in de week.
Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Bijzonderheden

Contactinformatie
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met Irma Wooning (Afdelingshoofd Erfgoed) via telefoonnummer 06 40087026
Direct solliciteren kan natuurlijk ook! We ontvangen graag je CV waaruit o.a. blijkt dat je ervaring hebt binnen de museale wereld en communicatie en marketing. In je motivatiebrief omschrijf je waarom deze functie bij jou past.
Upload jouw motivatie en CV vóór 2 september via onderstaande button.

Op acquisitie gaat gemeente Delft niet in.

Over de werkgever

Gemeente Delft

Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten.
Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

mknijnenburg@delft.nl