Medewerker geluid- en luchtkwaliteit (32 upw)

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 32 uur

Omschrijving

Wat ga je doen?

De gemeente Pijnacker-Nootdorp groeit hard. Dit zorgt voor het ontstaan van verschillende ruimtelijke en infrastructurele projecten. Als medewerker geluid- en luchtkwaliteit heb jij een belangrijke adviesrol binnen deze projecten. Jij adviseert over de thema’s geluidskwaliteit, luchtkwaliteit en milieuzonering en draagt hiermee bij aan een gezond en schoon Pijnacker-Nootdorp.

Functie eisen

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je implementeer het geluidsonderdeel uit de Omgevingswet voor de gemeente.
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van het Schone Lucht Akkoord (SLA).
 • Je begeleidt sanering-programma's waarin de gemeente onderzoek doet naar het verbeteren van de geluidssituatie van bestaande woningen.
 • Je adviseert en voert projecten uit in het kader van Duurzaam zoneren.
 • Je beantwoorden vragen en “klachten’ van inwoners die te maken hebben met geluid- en luchtkwaliteit.
 • Je toetst rapporten van adviesbureaus en adviseert over vergunningen en handhavingstrajecten op de onderwerpen lucht en geluid.
 • Je adviseert over ruimtelijke procedures als omgevingsplannen en vergunningen.

Wat neem je mee?


Je bent een geboren adviseur. Je kunt goed luisteren en hoort ook wat er niet wordt gezegd. Je adviezen zijn altijd welkom, omdat ze uitblinken in helderheid, onderbouwing en praktische waarde. Het grootste belang staat voorop in je werk, het belang van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp.


Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:


 • Je bent in het bezit van een afgeronde Hbo-opleiding bijvoorbeeld op het gebied van: milieukunde, planologie, bouwkunde, verkeerskunde of natuurkunde.
 • Je hebt al enige ervaring met en interesse in geluid- en luchtkwaliteit of bent bereid om je kennis bij te spijkeren. Vanzelfsprekend faciliteren wij je hierin.
 • Je kunt zelfstandig werken, bent communicatief sterk en kunt flexibel schakelen bij ontwikkelingen.
 • Je weet hoe je in gesprek moet met externe partijen zoals onderzoeksbureaus en inwoners.

Wat bieden wij je

 • Een salaris van maximaal €4.494,- bruto per maand (op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een volledige vergoeding van de reiskosten via het OV.
 • Een Persoonlijk Gezondheidsbudget.
 • Een pensioen bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.
 • Voldoende mogelijkheden om je zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak te ontwikkelen.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.


Over ons team

Je komt te werken binnen het team Veiligheid en Handhaving. Het team is gepositioneerd binnen de afdeling Wijkzaken. De medewerkers binnen het team verrichten verschillende taken op het gebied van veiligheid, APV/bijzondere wetten en toezicht en handhaving en milieu. Dit doen zij met het doel de gemeente Pijnacker-Nootdorp leefbaar en veilig te houden. Naast jou bevat dit team nog een aantal beleidsmedewerkers milieu (bodem, externe veiligheid, milieuzonering).

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.
De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Gerald Stam via g.stam@pijnacker-nootdorp.nl of 06-10961730.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Pijnacker

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega