Medewerker Handhaving Openbare Ruimte (BOA)

Gemeente Westland MBO - 3 36 uur

Omschrijving

Als BOA ben je verbonden aan een dorpskern en draag je bij aan de continue verbetering van de leefbaarheid in de dorpen. Hiervoor participeer je onder meer in periodieke leefbaarheidskring-overleggen. Je bent verantwoordelijk voor de afhandeling van alle meldingen en klachten uit je wijk en levert actieve bijdragen aan de aanpak ‘alcoholmatiging’. Je verstrekt tijdens evenementen maar ook via voorlichting actief informatie aan jeugdigen. Je bent als BOA goed zichtbaar en herkenbaar aanwezig in de openbare buitenruimte. ‘Gastheerschap’ en met ‘een blik naar buiten’ gaan, is voor jou herkenbaar en spreekt voor zich. Ook heb je oog voor de problematiek in het sociale domein. Je zorgt voor het houden van dagelijks toezicht in de openbare ruimte, dit doe je lopend, per bike of per auto. Je bent ook verantwoordelijk voor het aanspreken van het publiek in de openbare ruimte, waarbij je ook verbaliserend optreed. Je verricht controles op de naleving van vergunningen op grond van de APV en bijzondere wetten, je bent daarin een belangrijke schakel tijdens evenementen. Verder regel je het opsporen van overtredingen op grond van gemeentelijke verordeningen. Je voert controles uit in het kader van de drank- en horecawet. Ook ben je ervaren in het voeren van gesprekken met (probleem-) jeugd en weet hierin goed de situatie in kaart te brengen. Je verzorgt de opstelling van processen verbaal, plannen van aanpak over jouw wijk en andere voorkomende rapportage als toezichthouder en als BOA. Incidenteel word je ingezet als Marktmeester. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan een positief imago en proactief denken en werken is voor jou vanzelfsprekend. Als laatste ben je in staat om RTGB lessen te volgen en jaarlijks het examen met goed gevolg af te leggen.

Functie eisen

Je bent in het bezit van diploma Handhaving, Toezicht en Veiligheid (HTV, MBO-3 niveau) en een geldig BOA-certificaat (waarbij je kunt aantonen dat je jaarlijks de permanente her- en bijscholing hebt doorlopen). Je bent ook in het bezit van je rijbewijs B.
Verder zijn de certificaten voor diploma Drank- en horecawet, Biker, EHBO- en Verkeersregelaar een pré. We vragen ervaring op het gebied van Toezicht en Handhaving in de openbare ruimte.

Je bent stressbestendig, kunt conflicten beheersen en vertoont de-escalerend gedrag. Daarnaast heb je lef en durf. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je bent samenwerkings- en klantgericht. Voor deze functie is het ook van belang dat je integer, flexibel en oplossingsgericht bent. Verder laat je betrokkenheid zien in de organisatie van de gemeente Westland. Je bent je bewust dat je in een politieke en maatschappelijke omgeving werkzaam bent. Je bent bereid om onregelmatige diensten (dag, avond, weekend, nacht diensten en werken op feestdagen) te werken. Je bent een teamplayer, maar ook solistisch werken in de wijk gaat jou goed af.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€1818 bruto per maand
Max. Salaris
€2986 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 2.986,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Het betreft een functie voor 36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Alice Taai, Teammanager Beleid aantrekkelijk Westland, telefoon: 0174-673091. Een foto op je CV wordt erg gewaardeerd.

De eerste gesprekken zijn gepland op 26 april 2019.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 22 april 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Beleid
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster signaleren en initiëren ontwikkelingen in de maatschappij, om deze vervolgens te vertalen naar visie en strategie om de doelen te bereiken. Het gaat daarbij om alle beleidsdomeinen van de gemeente, denk aan economie, ruimte, veiligheid, onderwijs, zorg, sociale zaken, etc. Het cluster beheert hierbij de middelen en voert op hoofdlijnen regie op de realisatie. Collega's werken op interactieve manier met stakeholders in de maatschappij, binnen de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit 3 taakvelden: Sociale kracht, aantrekkelijk Westland en sterke economie.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

KNVlielander@GemeenteWestland.nl