Medewerker Jeugd en gezinshulp (Veilig Verder Team)

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Huiselijk geweld is iets wat het hele gezin aan gaat en vaak ook mensen buiten het gezin. Het Veilig Verder Team is er op gericht om alle gezinsleden te ondersteunen. Zij veroordelen niet, maar gaan in gesprek met alle gezinsleden om te kijken hoe het geweld kan stoppen.

Vanuit bijvoorbeeld de politie komen meldingen over huiselijk geweld bij ons binnen. Vervolgens wordt bekeken hoe zo snel mogelijk de veiligheid in huis terug kan keren en blijven. Dit is waar jij samen met je collega’s in actie komt. Het Veilig Verder Team is een deskundig, laagdrempelig en krachtig team dat in Zoetermeer het aanspreekpunt is op het gebied van veiligheid. Het Veilig Verder Team valt sinds 1 januari 2020 onder de gemeente, afdeling Jeugd en Gezinshulp (Sociaal Domein).

Wij komen in actie als situaties van huiselijk geweld en problematische echtscheidingen voor een escalerende onveiligheid zorgen. Het VVT helpt Zoetermeerse inwoners met het terugbrengen van geweld en het creëren van veiligheid.

In jouw rol als medewerker jeugd- en gezinshulp ga jij in gesprek met alle gezinsleden. Iedereen wordt gehoord en met kinderen wordt middels tekeningen het verhaal in kaart gebracht. Vervolgens wordt met elkaar een betrokken netwerk en veiligheidsplan gemaakt waar ieder gezinslid zich in kan vinden.

 

Dit ben jij

Jij bent een goede luisteraar en dat combineer je met inlevingsvermogen. Je kunt goed analyseren en tot de kern van het probleem doordringen. Dit maat dat jij snel en adequaat de juiste oplossing kunt vinden. Dankzij jouw doortastendheid en je vermogen om met (verschillende)mensen om te gaan, worden jouw oplossingen ook geaccepteerd. Je weet dat je met moeilijke of ronduit schrijnende situaties kunt worden geconfronteerd en je weet je in zulke gevallen staande te houden.

 

Dit zijn wij

De afdeling Jeugd- en Gezinshulp valt onder het Sociaal Domein. Jeugd- en Gezinshulp is onderverdeeld in vijf subteams, namelijk het Meerpunt, het Consultatie- en Adviesteam, het Plusteam, het Veilig Verder Team en het Clientbureau. In deze rol wordt jij onderdeel van het Plusteam. Je komt terecht in een team waar de werkdruk soms hoog is, maar waar professioneel en met veel collegialiteit en onderlinge verbondenheid wordt gewerkt. Je krijgt alle ruimte om een brug te slaan tussen verschillende partijen, waarbij het belang van het gezin altijd voorop staat.

Functie eisen

Dit neem je mee

  • Een afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld SPH, MWD of orthopedagogiek)
  • Ervaring met het werken vanuit de Jeugdwet
  • Een registratie in het register: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (In de kamer Jeugdzorgwerker of Jeugd- en Gezinsprofessional)
  • Kennis van en ervaring met werken volgens Signs of Safety
  • Kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie
  • Kennis van de richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
  • Kennis van en inzicht in het hulpaanbod in de regio

 

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3090 bruto per maand
Max. Salaris
€4671 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Sociaal Domein

Het Sociaal Domein is actief op een breed terrein. Sinds de decentralisaties vanaf begin 2015 zijn de taken van de gemeente toegenomen. Wij zijn beleidsmatig verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkelingen in Zoetermeer. Onze afdeling ontwikkelt strategie, adviseert het bestuur en werkt nauw samen met zowel externe als interne partners om gemeenschappelijke doelen te bereiken. De positie van inwoners staat hierbij centraal. Extern werken we onder andere samen met (jeugd)zorg- en welzijnsaanbieders en onderwijsinstellingen. Het sociaal Domein bestaat uit een beleidsteam en uit uitvoeringsteams Inkomensondersteuning, Zorg & Inkomen en Jeugd en Gezinshulp (JGH). De uitvoeringsteams zijn o.a. verantwoordelijk voor ondersteuning rond schulden, inkomensondersteuning en/of zorg waarbij steeds meer onderscheid wordt gemaakt naar unieke behoeften, mogelijkheden en omstandigheden. Belangrijk daarbij is de juiste verbinding van beleid en uitvoering met expliciet aandacht voor integraal werken, en het zorgen voor een klimaat van leren en ontwikkelen voor de medewerkers.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega