Medewerker Verbijzonderde Interne Controle

Gemeente Westland Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als medewerker VIC voer je samen met een aantal collega’s de verbijzonderde interne controles uit. Je rapporteert over je bevindingen en aanbevelingen. Je signaleert en draagt bij aan de opvolging van die aanbevelingen en je stelt het controleplan van cluster bedrijfsvoering op.
Je initieert risico-inventarisaties en neemt daar ook actief aan mee. Dat doe je ten behoeve van de uit te voeren interne controles en het controleplan.
Samen met de andere medewerkers in het taakveld FC ben je een vakbekwame vertegenwoordiger vanuit het taakveld dat procesverantwoordelijk is voor alle VIC processen binnen het controleplan. Vanuit je vakmanschap volg je de actuele financiële ontwikkelingen op de voet en herken je vlot knelpunten en kan je deze vertalen naar de Westlandse situatie.

Functie eisen

Je bent een zelfstandige en doortastende verbinder. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, bent accuraat en durft te zeggen waar het op staat. Je stijl van werken en denken is open, proactief en resultaatgericht. Je bent politiek sensitief en hebt gevoel voor verhoudingen. Uit het samen werken in een gedreven team haal je voldoening. Je beschikt minimaal over een afgeronde financieel-economische Hbo-opleiding, bij voorkeur kennis van de accountancy. Relevante en brede kennis van gemeentelijke taakvelden en op gebied van AO/ IC en de VIC is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€2591 bruto per maand
Max. Salaris
€4225 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 4.225,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Vooralsnog betreft dit een functie voor 36 uur per week voor de periode van 1 jaar.

Bijzonderheden

Wil je meer informatie, neem dan contact op met de heer P.H.A. Boelens via telefoonnummer (0174) 672 610.

De eerste gesprekken zijn gepland op 28 februari 2019.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 21 februari 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. De medewerkers zijn onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste , 2de en 3delijn.

Taakveld
Financiële Concerntaken (FC) verbindt de organisatie en het bestuur en is verantwoordelijk voor de planning en control cyclus. Het team stelt onder andere de programmabegroting en de tussentijdse rapportages op. Bovendien ontwikkelt en implementeert team FC het financieel beleid van de gemeente en verzorgt het de volledige financiële advisering aan alle afdelingen binnen gemeente Westland. Integraal wordt er getoetst en geadviseerd op het gebied van; financiën, personeel en organisatie, juridisch en communicatie.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

wervingselectie@Gemeentewestland.nl