Medewerker vergunningverlening Wabo

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 32 uur

Omschrijving

Wil je jouw zorgvuldigheid en klantgerichte houding inzetten voor onze bouwambities en veel leren over de nieuwe Omgevingswet? Dan is dit een mooie functie voor jou!

De functie Met de komst van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is het eenvoudiger geworden om een vergunning aan te vragen op het gebied van bouwen, ruimte en milieu. Eén aanvraag is voldoende voor de verschillende activiteiten, zoals de bouw van een woning, de kap van een boom en het aanleggen van een inrit. In Zoetermeer hebben we voor de komende jaren veel bouwplannen en dat betekent genoeg werk voor jou als vergunningverlener! Je beoordeelt vergunningsaanvragen en bekijkt of de aanvraag in overeenstemming is met het bestemmingsplan of dat er moet worden afgeweken. Ook toets je de aanvraag aan de bouwtechnische regelgeving. Je onderhoudt nauwe contacten met de interne adviseurs, zoals de constructeurs, de planjuristen of de stadsbouwmeester en met de externe adviseurs, zoals de brandweer. Omdat jij precies eet wat er speelt, kun je inhoudelijke input leveren voor overleggen, ben je eerste aanspreekpunt voor jouw dossiers en zorgt ervoor dat je binnen de termijnen tot een goed besluit weet te komen. Heb jij kennis van bouwen en omgevingsrecht of wil je die kennis graag opdoen? Heb je bovendien een klantgerichte instelling en kun je als het nodig is buiten bestaande kaders denken? Solliciteer dan als medewerker vergunningverlening in Zoetermeer! Wij zijn momenteel op zoek naar drie ervaren vergunningverleners. Daarnaast zijn wij op zoek naar een junior vergunningverlener die nog opgeleid wil worden in het vak.

Functie eisen

Je hebt kennis van de Omgevingswet en de Wabo, of je vindt het interessant om daar meer over te leren. Je werkt zelfstandig en accuraat, waarbij je altijd bedacht bent op manieren om onze werkwijze te verbeteren. Je bent streng, maar niet onbuigzaam en vraagt je altijd af wat de bedoeling is. Omdat je over prettige omgangsvormen beschikt, ben je een visitekaartje voor de gemeente. Ook ben je een sociale en toegankelijke collega, die graag meedenkt met het team.

Verder neem je mee:

 • een opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld bouwkunde of rechten
 • bij voorkeur aanvullende bouwtechnische opleidingen (maar die kun je ook bij ons volgen)
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

Je komt terecht in het informele en collegiale cluster Vergunningen (Wabo en APV/bijzondere wetten), met in totaal 12 medewerkers. Daar lever je een zichtbare bijdrage aan de ambities en bouwopgave van de gemeente Zoetermeer. We werken hard, maar maken tijd voor gezelligheid. Jouw leidinggevende stimuleert jouw zelfstandigheid en kritisch nadenken en we hebben veel aandacht voor jouw ontwikkeling, bijvoorbeeld met cursussen en trainingen. Ons moderne stadhuis stimuleert ontmoetingen en onderlinge samenwerking en je bent flexibel in het zoeken van je werkplek.

Ook kun je rekenen op:

 • een salaris van minimaal 2.335 (schaal 8) tot 3.805 per maand (schaal 9), afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • prima arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-pensioen, een tegemoetkoming in je ziektekosten en een reiskostenvergoeding
 • overige arbeidsvoorwaarden die je zelf kunt vormgeven, zoals extra verlof of opleidingen
 • een functie voor één jaar waarbij op termijn een vast dienstverband mogelijk is

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€2355 bruto per maand
Max. Salaris
€3805 bruto per maand
Salarisomschrijving

Een salaris van minimaal 2.335 (schaal 8) tot 3.805 per maand (schaal 9), afhankelijk van jouw kennis en ervaring

Standplaats
Zoetermeer
Maximum aantal uren per week
32

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer is een toekomstgerichte stad. We gaan aan de slag voor de stad, samen met onze partners, inwoners en ondernemers. We spelen in op de behoeften die in de stad leven en doen dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert.
Daarbij staan vijf themas centraal:

 • Hart voor de Stad denk bij je werk aan de stad, de inwoners en de ondernemers
 • Eigen kracht we stimuleren de eigen kracht van inwoners en medewerkers
 • Samen bouwen we werken samen met interne en externe partners
 • Tijd & Ruimte om te leren we nemen de tijd en ruimte om te leren binnen ons werk
 • Samen bewegen door samen op te trekken kunnen we flexibel inspelen op ontwikkelingen, initiatieven en kansen in de stad.

Veiligheid, Vergunning en Handhaving

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving bestaat uit 2 teams: het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving en Openbare Orde en Veiligheid.

Het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (team VTH) is primair een uitvoeringsgericht team. Het team is verantwoordelijk voor de uitvoering van wettelijke taken ten aanzien van vergunningverlening, het houden van (bouw)toezicht en de juridische handhaving van het overtreden van wet- en regelgeving binnen de fysieke leefomgeving.

Het team Openbare Orde en Veiligheid (team OOV) is verantwoordelijk voor de beleidsvorming en bestuursondersteuning ten aanzien van veiligheid en openbare orde in de stad. Binnen OOV is ook het team Handhaving gepositioneerd dat zich bezig houdt met het toezicht op de openbare ruimte etc.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

Y.J.Breugem@zoetermeer.nl