Medior Planeconoom

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 32 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol
De stad Zoetermeer is continu in beweging en vol ambitie, de komende jaren worden er ruim 10.000 woningen gebouwd. We zijn onder meer bezig met het bouwen van een nieuwe wijk ‘de Entree’, de herstructurering van de Binnenstad en de wijk Meerzicht. Maar ook Oosterheem als grote gebiedsontwikkeling kent nog verschillende uitdagingen. Kortom genoeg te doen!

Hoe ziet jouw dag als planeconoom bij gemeente Zoetermeer eruit? Aangezien je werk zo breed en divers is, is geen enkele dag hetzelfde en ben jij de welbekende spin-in-het-web binnen de projecten in de stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer. De ene keer mag jij je bezig houden met het maken van of het toetsen van haalbaarheidsanalyses en brainstormen over wat de wensen en mogelijkheden zijn binnen de kaders van het project. Het andere moment zit je in een vergadering te onderhandelen over de grondprijs. Dan ga je weer in gesprek met de beleidsmedewerker wonen en dan haal je weer input op bij de civiel technicus. In deze functie is het belangrijk dat je breed georiënteerd bent en enthousiast bent over alle fases die voorbij komen in de verschillende projecten.
Het schetsen van verschillende scenario’s en het tijdig adviseren van het projectmanagement is wat je continu doet. Je bent verantwoordelijk voor je eigen projecten waarbij je zaken in gang zet, adviseert, controleert en evalueert om deze projecten financieel succesvol te maken, houden en af te sluiten. Daarbij weeg je steeds de verschillende belangen tegen elkaar af en betrek je daarbij de verscheidenheid aan financiële en fiscale overwegingen.

 

Dit zijn wij

Samen met je collega’s van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling en team Grondzaken ga je ervoor om de ruimtelijke ambities waar te maken. Hierbij hebben wij te maken met ruimte die steeds schaarser wordt en vervullen we als gemeente – binnen aanscherpende regelgeving – meer en meer een faciliterende en regisserende rol. Jouw collega’s staan voor jou klaar om je te ondersteunen en begeleiden bij vragen en ervoor te zorgen dat zaken waar je tegen aanloopt opgelost worden. Samen met collega’s (5 ft) werk je op hoog niveau samen en maak je onderdeel uit van het team Grondzaken.

Functie eisen

Dit ben jij
Met jouw kennis en enthousiasme schets jij de projectmanagers verschillende scenario’s voor zodat er een kwalitatief goed eindresultaat wordt behaald. Je hebt snel door wat de belangen van de verschillende stakeholders zijn en bent in staat om met jouw advies eventuele tegenstellingen te overbruggen, ze adequaat te adviseren en financiële grenzen te bewaken. Samenwerken is wat jij belangrijk vindt. Natuurlijk zorg je voor het financiële verhaal op basis van de gewenste / vereiste ruimtelijke ingrepen en kijk je verder dan het financiële resultaat. Daarbij monitor je ook de behoeften vanuit de markt en marktontwikkelingen. Je brengt in alle fases van het project de risico's in beeld. Je draagt zorg voor goede communicatie en effectieve afstemming gericht op de gewenste resultaten. Je staat open om te leren, feedback te krijgen op je functioneren en zoekt collega’s op als je wilt afstemmen. Je bent toekomstgericht en initiatiefrijk en weet prioriteiten te stellen. Je bent oprecht nieuwsgierig en zorgt dat je op de hoogte blijft in jouw vakgebied. Jij houdt de actualiteiten bij en signaleert eventuele consequenties voor de Zoetermeerse situatie. Je weet mensen mee te krijgen, waarbij je blijk geeft van gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

 

Dit neem je mee

  • Een diploma op hbo- of wo-niveau
  • Kennis van ruimtelijke ordening en de bijbehorende regelgeving
  • Bij voorkeur meerjarige recente werkervaring in een soortgelijke functie

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stedelijke Ontwikkeling

Zoetermeer is met 125.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een grote dynamische stad in de Randstad. Een jonge stad ook waar het heel prettig wonen, werken en recreëren is. En een stad waarin volop wordt geïnvesteerd. In de komende jaren vindt een ingrijpende verbetering van het Stadshart plaats waarmee haar 10 mln. bezoekers per jaar nog prettiger kunnen winkelen en verblijven. Aan de oostkant van de Stad is een nieuw NS station met Randstadrail gerealiseerd. In samenwerking met de buurgemeente wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het gebied rondom dit station. Tevens wordt het naastgelegen Dutch Innovation Park verder ontwikkeld. En ook de zone rond de Mandelabrug zal komende jaren ingrijpend op de schop gaan. Naast deze grote gebiedsontwikkelingen lopen er meer dan 50 ruimtelijke projecten in de stad waaronder de herstructurering van de wijk Palenstein en de afronding van de wijk Oosterheem. De invoering van de Omgevingswet en de nog op te stellen Omgevingsvisie zorgen voor grote veranderingen in de taken en bevoegdheden van gemeenten binnen het ruimtelijk- fysieke domein.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega