Meewerkstage bij de afdeling Communicatie

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 32 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

De afdeling Communicatie van de gemeente Zoetermeer biedt talentvolle studenten graag de mogelijkheid om een meewerkstage te doen in een maatschappelijke omgeving. Hiervoor biedt de afdeling de volgende mogelijkheid: Een stageopdracht waarbij je voorziet in de ondersteuning en advisering bij Bureau Citymarketing Zoetermeer.

Begin 2021 is gemeente Zoetermeer gestart met Bureau Citymarketing Zoetermeer. Hiervoor is een nieuw citybrand ‘Zoetermeer is de plek’ ontwikkeld. Dit citybrand met de bijbehorende citymarketingactiviteiten dragen bij aan de ambitie om Zoetermeer verder te laten groeien tot een aantrekkelijke stad om te wonen, werken, recreëren en studeren. Hiervoor werken we samen met (merk)partners in de stad zoals de winkelcentra, musea, concertzalen etc. en met de inwoners zelf. Als stagiair Citymarketing creëer je content voor online en offline kanalen van ‘Zoetermeer is de plek’. Hierbij kun je denken aan het maken en plaatsen van berichten op de social media en schrijven van artikelen voor op de website.

 

Dit zijn wij

Jouw stageplek bevindt zich bij de afdeling Communicatie. De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 30 collega’s, zoals (bestuurs-) communicatieadviseurs, communicatiemedewerkers, woordvoerders, adviseurs voor participatie en citymarketing. We investeren in specifieke opleidingen en begeleiding van de medewerkers en stagiaires.

Je kunt van ons verwachten dat je meeloopt met ervaren collega’s en ervaring opdoet met adviseren en ondersteunen. Een stageplek bij de gemeente biedt inzicht in het functioneren van een samenleving, de dynamiek tussen ambtenaar en inwoner, en de transitie van politieke besluitvorming naar beleid.

Functie eisen

Dit ben jij

Je bent een enthousiaste en creatieve student die de opgedane kennis in praktijk wil brengen bij de derde stad van Zuid-Holland. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied communicatie en kan het waar nodig toepassen. Je hebt een vlotte pen, weet veel van het inzetten van social media en je wilt graag leren en ontwikkelen in de praktijk. Je bent flexibel, creatief en kunt goed omgaan met deadlines. Uiteraard word je begeleid tijdens je stage bij ons, maar waarderen wij het als je zelf initiatief toont en jouw ideeën laat aansluiten op onze visie.

 

Dit neem je mee

  • Je zoekt een meewerkstage voor 3-6 maanden (niet mogelijk in combinatie met afstudeeropdracht)
  • Je bent een tweede-, derde-, of vierdejaars student mbo, hbo of wo Communicatie of vergelijkbaar

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€stagevergoeding €400,- bruto per maand
Max. Salaris
€stagevergoeding €400,- bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
3 - 6 maanden
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Communicatie

De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. Wij adviseren over de profilering van het bestuur en haar beleid. Hebben een actief mediabeleid, en doen aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. Onze afdeling bestaat uit (bestuurs-) communicatieadviseurs, adviseurs voor de medewerkers, woordvoerders, en citymarketing. We investeren in specifieke opleidingen en begeleiding van de medewerkers. We verwachten dat onze medewerkers een proactieve houding hebben, bijblijven in het vakgebied Communicatie en hierin opleidingen volgen.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega