Netwerkregisseur Veiligheid

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 32 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Problematische jeugd-(groepen), ondermijning, extremisme, crisisbeheersing, het verminderen van het aantal High Impact Crimes en het voorkomen van maatschappelijke onrust zijn allen voorbeelden van onderwerpen waar team Openbare Orde en Veiligheid (OOV) mee te maken heeft. Binnen de aanpak problematische jeugd(groepen) ga je aan de slag met de integrale persoonsgerichte aanpak (PGA) en de groepsaanpak binnen het team OOV. Je werkt hierin nauw samen met jouw collega’s van OOV, maar ook met een bestaand netwerk zoals de politie, het openbaar ministerie, het Zorg- en Veiligheidshuis Haaglanden, (jeugd)reclassering, team handhaving, wijkregisseurs en andere experts binnen en buiten de gemeente. Jij voert de regie over de complexe casussen. 

Het doel? Minder overlast voor de bewoners, minder overlastmeldingen en minder crimineel gedrag onder jongeren. Hoe ga je te werk? De ene dag ga je op huisbezoek bij een jongere en de ouders/opvoeders of ben je bezig om een jongere richting opleiding, werk of zorg te sturen. De volgende dag zit je in overleg met de politie en stel je een plan van aanpak op hoe je gezamenlijk de problemen kunt oppakken. Kortom, jij werkt daar waar je nodig bent om het doel te bereiken.

 

Jij bent verantwoordelijk voor

 • Voeren van proces- en casusregie
 • Samen met partners een plan van aanpak opstellen. Zorgdragen voor en regievoeren op de uitvoering hiervan; meestal doe je dit zelf, in urgente situaties zul je dit in teamverband oppakken
 • Voeren van gesprekken met jongeren en/of de ouders/verzorgers die zijn (of mogelijk worden) opgenomen in de integrale persoonsgerichte aanpak of in een groepsaanpak
 • Deelname aan casusoverleggen
 • Opbouwen en onderhouden van een netwerk van relevante professionele partners
 • Opbouwen en onderhouden van een informeel netwerk in de stad

 

Dit zijn wij

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving bestaat uit 2 teams: het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving en Openbare Orde en Veiligheid. Voor de afdeling geldt dat er sprake is van korte lijnen en een fijne collegiale sfeer, waarbij collega’s voor elkaar klaar staan en elkaar helpen.

 

Functie eisen

Dit ben jij

Jij beseft wat de impact is van onze inzet op het veiligheidsdomein op de stad, onze inwoners en jouw cliënten in het bijzonder. Je hebt een proactieve werkhouding, bent communicatief zeer vaardig en stressbestendig. Een 9 tot 5 mentaliteit is jou vreemd. Je kunt snel schakelen en bloeit op in een hectische werksituatie. Je dringt snel door tot de kern van de zaak en kan slagvaardig en doortastend optreden. Jij denkt niet in beperkingen en weet op voorhand welke verschillende mogelijkheden er wél zijn. Je bent goed in netwerken opbouwen en onderhouden. Je maakt daarbij echt verbinding.

Je kunt zelfstandig én in teamverband werken en met humor en relativeringsvermogen probeer je een voorbeeld te zijn voor je naaste collega’s. Je bent oprecht nieuwsgierig en blijft daardoor altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je bent een teamspeler en netwerker met een “hands-on mentaliteit”.

 

Dit neem je mee

 • Je beschikt minimaal over hbo werk- en denkniveau met kennis en affiniteit met criminaliteits-, veiligheids- en zorgvraagstukken
 • Je hebt kennis van en affiniteit met het werkveld problematische jeugd
 • Je hebt ervaring met de integrale persoonsgerichte aanpak, bij voorkeur in het veiligheidsdomein
   

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3406 bruto per maand
Max. Salaris
€5021 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Veiligheid, Vergunningen en Handhaving

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving bestaat uit 2 teams: het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving en Openbare Orde en Veiligheid. Het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (team VTH) is primair een uitvoeringsgericht team. Het team is verantwoordelijk voor de uitvoering van wettelijke taken ten aanzien van vergunningverlening, het houden van (bouw)toezicht en de juridische handhaving van het overtreden van wet- en regelgeving binnen de fysieke leefomgeving. Het team Openbare Orde en Veiligheid (team OOV) is verantwoordelijk voor de beleidsvorming en bestuursondersteuning ten aanzien van veiligheid en openbare orde in de stad. Binnen OOV is ook het team Handhaving gepositioneerd dat zich bezig houdt met het toezicht op de openbare ruimte etc.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega