Planeconoom

Gemeente Leidschendam-Voorburg Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Als Planeconoom bij de gemeente Leidschendam-Voorburg ben je, samen met jouw directe collega’s, verantwoordelijk voor het financieel-economische aspect van locatie- en gebiedsontwikkelingen en grondbeleid. Je adviseert en werkt aan herstructureringslocaties en gebiedsontwikkelingen, maar ook met relatief kleine inbreidingsprojecten en kostenverhaal bij initiatieven van derden. Je initieert, begeleidt en toets de ruimtelijke plannen in financieel-economische zin. De financiële haalbaarheidsberekeningen, risicoanalyses en exploitatieberekeningen van ruimtelijke plannen worden zelfstandig door jou voorbereid, opgesteld en herzien. Je bent betrokken bij overleggen met projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bewoners en ondernemers. Tevens help je mee aan het goed invoeren van de Omgevingswet met jouw deskundigheid.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO/ WO-niveau in de richting van planeconomie (bijvoorbeeld: Bouwkunde, Planologie of Civiele Techniek).
 • Je hebt passie voor je vak en kan die passie ook positief vertalen in de opgaven waar we voor staan;
 • Je hebt kennis en kunde ten aanzien van alle aspecten op het gebied van de planeconomie: grondexploitaties, vastgoed rekenen, opstalexploitaties en hun verbanden of wilt deze kennis (verder) ontwikkelen.
 • Je hebt voldoende oog voor de gevoeligheid van projecten waarin je adviseert en je begrijpt de politieke context waarin je werkt;
 • Je hebt oog voor tegenstrijdige belangen en weet daar compromissen in te sluiten;
 • Je schrijfstijl is kort, bondig en helder;
 • Je bent resultaatgericht, initiatiefrijk, samenwerkingsgericht en klantvriendelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Min. Salaris
€4447 bruto per maand
Max. Salaris
€6103 bruto per maand
Standplaats
Leidschendam
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Je gaat werken in een ambitieuze organisatie met een plezierige sfeer. In het team is een betrokken en open cultuur met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. En verder:

 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week, bij goed functioneren wordt het jaarcontract omgezet in een vast contract;
 • Een salaris van maximaal €6103,- bruto per maand voor een senior (salarisschaal 12), als starter wordt een salarisschaal 10 (€3090,- tot €4679,-) voorzien met doorgroeikansen binnen de functie;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% die je vrij kunt inzetten voor bijvoorbeeld opleiding, of extra vrije dagen;
 • Persoonlijke ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden via de eigen Sytwende Academy;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuis werken;
 • I-phone, surface of laptop;
 • Het kantoor bevindt zich op loopafstand van de Mall of the Netherlands;
 • Een actieve personeelsvereniging.

Bijzonderheden

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Christiaan Quik, teamleider locatie-ontwikkeling, via het telefoonnummer 14070.

Solliciteren externe gesprekken
Reageren kan tot maandag 15 augustus 2022. De eerste gesprekken worden in overleg gepland.

Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze voor sluitingsdatum van de vacature binnen komen via het online sollicitatieformulier.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 80 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling, en Ruimte. De ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Het team locatie-ontwikkeling bestaat uit circa 20 deskundigen op de vakgebieden stedenbouw, omgevings- & privaatrecht, planeconomie en geo-informatie. Het team initieert, begeleidt en faciliteert ruimtelijke ontwikkelingen met als doel een goed leefklimaat voor haar inwoners te realiseren en ruimte te bieden voor ondernemers. Dit doen we onder andere door middel van ontwikkelvisies, ruimtelijke kaders, contractvorming, planologische procedures en integrale strategische advisering van bestuur en management. Hierbij kunnen medewerkers zowel vakinhoudelijk als procesmatig ingezet worden. Verder levert het team een actieve bijdrage aan het programma Omgevingswet.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

psa@leidschendam-voorburg.nl