Plantoetser en vergunningverlener Wabo

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als Plantoetser bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp behandel je bouw- of sloop- aanvragen van inwoners en ondernemers. Door jouw inzet zorg je dat onze groene gemeente mooi blijft.

Wat ga je doen?

Wanneer een inwoner of ondernemer iets wil bouwen of slopen in de publieke ruimte, dan kloppen ze aan bij de gemeente voor een vergunning. Met in je achterhoofd de belangen van zowel de aanvrager als van de fysieke omgeving, beslis je als plantoetser over bouwvergunningen en initiatieven. Dit doe je op een efficiënte en klantgerichte manier, waarbij je jezelf altijd afvraagt: hoe het nóg beter kan.


Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor het totale vergunningsproces; van aanvraag tot en met besluitvorming. Hiervoor onderhoud je gedurende de gehele aanvraag contact met inwoner of ondernemer.
 • Je toetst ingediende aanvragen voor omgevingsvergunningen. Hierbij komt jouw kennis van geldende wet- en regelgeving en bestemmingsplannen uitstekend van pas.
 • Je wint advies in bij zowel collega’s als externe ketenpartners, zoals de brandweer en het waterschap.
 • Je bewaakt de voortgang van de processen waarbij je je aan de wettelijke afgesproken termijnen houdt.
 • Je adviseert en denkt mee met inwoners of bedrijven over hun voorgenomen plannen.
 • Je stelt omgevingsvergunningen op en verstuurt reacties op initiatieven.

Functie eisen

In het kader van de nieuwe Omgevingswet, zul jij steeds meer adviseren in plaats van toetsen. Hierbij is het van belang dat je meedenkt met inwoners en ondernemers. Jouw drive en inlevingsvermogen komen hierbij goed van pas.


Verder halen we met jou graag de volgende kennis, eigenschappen en ervaring in huis:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de studierichting Bouwkunde, Ruimtelijk bestuursrecht of Omgevingsrecht.
 • Je hebt ongeveer drie jaar werkervaring als Wabo vergunningverlener bij een gemeentelijke organisatie aangevuld met een opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 2 (ABW 2)
 • Je bent je bewust van de verschillende belangen en bent zorgvuldig.
 • Je bent creatief en denkt breder dan je eigen expertise.Wat bieden wij je


 • Een salaris van maximaal € 4494,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel, op basis van 36 uur p/w).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een volledige vergoeding van de reiskosten via het OV.
 • Een Persoonlijk Gezondheidsbudget.
 • Een pensioen bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.
 • Voldoende mogelijkheden om je zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Over ons team

De afdeling Ruimte, Belastingen en Gegevensbeheer bestaat uit een stafbureau en twee teams. Eén van deze teams is team Ruimte. Dit team bestaat uit planjuristen, bouwplantoetsers en ondersteuning. Samen met collega’s van de afdeling Beleid richt het team zich op een leefbare gemeente. Er wordt zoveel mogelijk in de geest van de Omgevingswet gewerkt, die naar verwachting 1 januari 2022 van kracht wordt. Tot die tijd zijn voorbereidingen in volle gang: het team ontwikkelt nieuwe werkwijzen die passen bij het digitale systeem dat in gebruik zal worden genomen.


Over onze gemeente
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 385 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?
Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marco Zandbergen, teamleider Ruimte, telefoonnummer 06-11800505.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Pijnacker

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega