Proces- en casusregisseur – Jeugd

Gemeente Leidschendam-Voorburg Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

De Lokale Kamer voert regie op inwoners met meervoudig complexe problematiek waarbij sprake is van onvoldoende zelfredzaamheid. Tot de doelgroep van de Lokale Kamer behoren inwoners die aangemerkt worden als overlast gevend, crimineel of (dreigend) geradicaliseerd, zorgwekkende zorgmijders en inwoners met meervoudige problematiek die niet zelfredzaam zijn. Ook op de doelgroep jeugd met bovengenoemde problematiek voert de Lokale Kamer proces- en casusregie. Specifiek voor de laatste doelgroep zijn we op zoek naar expertise die dit team op dit terrein komt versterken.

In deze rol zijn dit jouw hoofdactiviteiten:

 • Je voert proces- en casusregie; je analyseert en duidt de problematiek op casus- en procesniveau. Je zorgt voor de ontwikkeling en monitoring van het plan van aanpak in samenspraak met cliënt en evt. ketenpartners. Daarnaast zorg je voor verbinding tussen de ketenpartners en grijpt in op procesniveau wanneer dit noodzakelijk is. Je begeleidt cliënten op casusniveau op de diverse levensgebieden
 • Je grijpt in bij stagnatie van de ondersteuning; bij complexe problematiek waarin hulpverlening stagneert of niet beschikbaar is, zorg je (met ketenpartners en afdeling WIJZ) voor een passende oplossing
 • Advies en consultatie; je biedt advies en consultatie aan collega’s en ketenpartners
 • Je signaleert en informeert naar beleid en accountmanagement in het sociaal domein
 • Je treedt op als schakel tussen het sociaal domein en het cluster Openbare Orde en Veiligheid.

Hoe ziet je dag eruit?
Vandaag begin je de werkdag op kantoor (maar thuis kan natuurlijk ook). Je hebt een 1e afspraak met je collega om samen over een aantal zorgdossiers te praten. Na deze afspraak heb je even tijd om je mail door te lezen en alvast een aantal berichten te beantwoorden. Hierna heb je een overleg met diverse collega´s van andere afdelingen waarin je jouw vraagstukken bespreekt. Aan het einde van het overleg vat je de acties en besluiten samen zodat iedereen weet wat te doen. Na een lekkere lunch in het bedrijfsrestaurant heb je een werkoverleg met een samenwerkingspartner. Je bespreekt hierin casuïstiek waarin procesregie nodig is en de trends en de ontwikkelingen op het gebied van jeugd. Hieruit ontstaan acties waar je mee verder aan de slag kan.

Functie eisen

Om je werk goed én met plezier te doen, heb je het volgende in huis:
 • HBO werk -en denkniveau. Een afgeronde HBO opleiding SPH of MWD of Social work is een pré; Je hebt diepgaande kennis van de discipline Jeugd en de Jeugdzorgketen
 • Je hebt kennis van en ervaring met regievoering/casemanagement
 • Je bent flexibel, daadkrachtig, je hebt empathisch vermogen en weet anderen te activeren;
 • Je hebt aantoonbare actuele kennis en ervaring binnen het werkveld en herkent multi-problematiek en single-problematiek, LVB, laaggeletterdheid en maakt onderscheid tussen zelfredzaamheid en niet zelfredzaamheid
 • Je ziet ontwikkelingen in het werkveld en weet deze bespreekbaar te maken en om te zetten in praktische uitvoering
 • Je bent in het bezit van een SKJ-registratie

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Min. Salaris
€3090 bruto per maand
Max. Salaris
€4671 bruto per maand
Standplaats
Leidschendam
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Salaris van €3090 - €4671 per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10)
 • Dit betreft een vaste baan waarbij gestart wordt met een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 12 maanden.
 • Individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten
 • Thuiswerkmogelijkheden, een iPhone en laptop

Bijzonderheden

 • Bel voor meer informatie met Rosanne Broekhuizen (teamleider) via 070 3008210 of met Milica Barac (procesregisseur jeugd) via 070 3008278.
 • Reageren kan tot en met woensdag 7 december 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 13 december 2022. De tweede gesprekken vinden plaats op dinsdag 20 december 2022.

Over de werkgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Werken voor WIJZ is werken aan het vangnet voor mensen die in kwetsbare omstandigheden terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld inwoners die ondersteuning nodig hebben om aan het werk te komen, inwoners met schulden of inkomensproblemen, ouderen met zorgproblematiek en kinderen in nood. Je onderhoudt nauw contact met externe partijen, zoals zorgaanbieders en scholen. Dit is de afdeling waar je écht verschil kunt maken voor mensen die het alleen even niet redden.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

psa@leidschendam-voorburg.nl