Programmamanager Ruimte (2 FTE)

Gemeente Westland Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

De functie
‘Hoe zie jij dat?’ Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan programmamanager Ruimte bij Gemeente Westland.

Hoe een werkdag er ongeveer uitziet
’s Ochtends begin je de dag met een strategisch overleg voor het opstellen en het door ontwikkelen van programmadoelen met bijbehorende sturingscriteria. Je initieert ontwikkelingen. Het sturen, bewaken en rapporteren zijn belangrijke onderdelen in deze functie.

Tussendoor ontvang je nog een telefoontje met een vraag van een collega uit cluster Beleid. Uiteraard pak je dit zo snel mogelijk op.

Na de lunch heb je een afspraak met de externe partners en ga je samen gebiedsgericht werken aan de kwaliteit van de Westlandse buitenruimte. Met nog een onverwacht telefoongesprek tussendoor vliegt de tijd.

Tevreden sluit je je laptop af. Morgen weer een nieuwe dag vol uitdagingen!

Gelet op de samenstelling van het team zijn wij op zoek naar programmamanagers op de deelgebieden fysieke infrastructuur, groen en recreatie en begraven en afval.

Functie eisen

 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau bij voorkeur in de ruimtelijke sector (technische opleiding), bestuurskunde, of technische bedrijfskunde. Inclusief vier jaar relevante werkervaring op een van de werkvelden.
 • Je bent een goede gesprekspartner, politiek sensitief, overtuigend, creatief, neemt initiatief, hebt lef en kunt uitstekend samenwerken.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring bij de (semi-)overheid en je werkt de laatste jaren dicht tegen het bestuur.
 • Je hebt ervaring met de uitvoering van werken in de openbare ruimte, het aansturen van project/programmaorganisaties en financieel-economische beheervraagstukken.
 • Je bent sociaal-emotioneel een stevige, vaardige en communicatieve persoonlijkheid en je bent goed in het onderhouden en uitbouwen van netwerken.
 • Je bent goed in de werkelijkheid in de uitvoering te vertalen naar bestuurlijke besluiten.
 • Je bent behendig en actief in het reageren op bestuurlijke bewegingen en wensen met inachtneming van de ambtelijke werkelijkheid daaromheen.
 • Ook heb je ervaring met programmamanagement en opdrachtgeverschap, draagvlakmanagement, risicomanagement, relatiemanagement en je hebt het vermogen te schakelen tussen strategisch en operationeel niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€4447 bruto per maand
Max. Salaris
€6616 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 6.616,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westland Academie).

Bijzonderheden

Als je interesse hebt in deze functie voor 36 uur per week, solliciteer dan via de sollicitatielink.

Meer weten? Neem contact op met Nicoline Krijnen (teammanager Ruimte) via: 0174 67 3052. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met Jeffrey Mesker (recruiter) 06-83297417 of stuur een bericht via WhatsApp.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Team Strategie en Programmering
Het team Strategie en Programmering bepaalt de strategie en geeft opdrachten voor nieuwbouw, het onderhoud en beheer van gemeentelijke eigendommen in de openbare ruimte en van het gemeentelijk vastgoed- en grondbezit. Dit gebeurt vanuit een integrale visie op de kwaliteit van het ruimtelijk domein. Voor de strategie wordt nauw samengewerkt met het cluster Beleid. Voor de uitvoering verzorgt en monitort het team de opdrachten voor investeringen en de exploitatie. Het team heeft 7 programmamanagers met elk een eigen expertisebied. In de integrale programmering komen deze gebieden samen.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

awbal@gemeentewestland.nl