Projectassistent Projectenbureau

Gemeente Zoetermeer MBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Als projectassistent voor gemeente Zoetermeer ondersteun je één of meerdere projecten. Dit kunnen stedelijke ontwikkelingsprojecten zijn maar ook projecten binnen andere vakgebieden. In deze functie is geen dag hetzelfde. De ene dag start je met het doorlopen van de agenda, loop je de binnengekomen mail door en werk je de actielijsten en notulen van een vergadering uit. De andere dag start je met projectvergaderingen of heb je een Bila met je projectmanager om de voortgang van het project door te nemen en verdere acties uit te zetten. Tussendoor plan je o.a. vergaderingen, workshops, excursies, participatiebijeenkomsten en houd je de projectadministratie op orde. Ook stem je met de communicatieadviseur de stand van zaken van het communicatieplan af. Andere belangrijke werkzaamheden zijn het samenstellen en aanleveren van bestuurlijke adviezen, het bewaken van de actiepunten en de zaken up-to-date houden binnen de verschillende projecten. Kortom, je levert de algehele ondersteuning binnen een project en bent dé contactpersoon voor derden.

 

Dit zijn wij

Het Projectenbureau voert alle projecten uit voor de hele gemeente, vanuit een dienstverlenend karakter. Door de implementatie van de Zoetermeerse werkwijze voor Projectmatig Werken vanuit het Projectenbureau wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de cultuurverandering die gemeentebreed wenselijk is en meer resultaatgerichtheid moet brengen. Het professionaliseren van projectmatig werken helpt bij het op een vakkundige en heldere manier samen te bouwen aan de (bestuurlijke) opgaven van de stad.

Functie eisen

Dit ben jij

Jij houdt er van om je handen uit je mouwen te steken en dat is goed ook want er is genoeg te doen. Je vindt het leuk om als projectassistent bij het projectenbureau de verbindende schakel te zijn in de verschillende projecten waar jij verantwoordelijk bent. Proactief ga jij te werk en weet in de hectiek van de dag te schakelen tussen de diverse werkzaamheden. Met jouw open houding ben je goed zichtbaar en fungeer je als vraagbaak. Communicatief als jij bent durf je mensen aan te spreken wanneer zij zich niet houden aan de gemaakte afspraken en sta jij open voor feedback. Prioriteiten stellen kun jij als geen ander en overziet precies wat en wanneer er iets moet gebeuren. Tegelijkertijd ben je ook zo flexibel genoeg om te weten dat in dit hectische vak je dag er soms anders uitziet dan je gepland had. Samen met je collega’s kijk je met een kritische blik naar hoe je de projectorganisatie nog beter kan bedienen.

 

Dit neem je mee

  • Mbo-diploma niveau 4
  • Bij voorkeur 5 jaar recente aantoonbare werkervaring als projectondersteuner binnen een gemeentelijke organisatie
  • Ruime ervaring met projectmatig werken
  • Computervaardig en bekend met Microsoft applicaties, zoals Outlook, Excel en Word

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€2255 bruto per maand
Max. Salaris
€3301 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Projectbureau

Het Projectenbureau voert alle projecten uit voor het fysieke domein en vanaf eind 2021 voor de hele gemeente, vanuit een dienstverlenend karakter. Door de implementatie van de Zoetermeerse werkwijze voor Projectmatig Werken vanuit het Projectenbureau wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroten van de realisatiekracht binnen de gemeente en aan een nieuwe manier van werken. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van vaardigheden als gerichte daadkracht, zelfbewust en open contact en in verbinding vernieuwen. Hoogwaardig projectmanagent, een eenduidige werkwijze voor de hele organisatie met een duidelijke, zakelijke en professionele rolverdeling en gelijke verwachtingen, dragen hieraan bij.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega