Projectleider implementatie stelsel resultaatsturing Jeugdzorg

Gemeente Westland Master/doctoraal 30 uur

Omschrijving

30 -36 uur

Informatie
De samenwerkende gemeenten op het gebied van de Jeugdzorg binnen Haaglanden (de H10-gemeenten) hebben besloten het jeugdzorgstelsel per 1 januari 2020 te wijzigen naar resultaatsturing. Dit met als doel zowel de dienstverlening aan de cliënten te verbeteren als meer grip te krijgen op de kostenontwikkeling en -beheersing in de jeugdzorg. Om dit traject tot een succes te maken werken de H10 gemeenten intensief samen in de verschillende fasen van het traject. Dit heeft geleid tot een door de raden vastgestelde regionale inkoopstrategie die als basis dient voor de regionale aanbesteding die op korte termijn zal starten.

In deze functie als projectleider implementatie bij de gemeente Westland ligt de nadruk op het implementeren van de regionale inkoopstrategie binnen de Gemeente Westland. Hierbij zijn de gemeentelijke clusters Beleid, Dienstverlening en Bedrijfsvoering en het Sociaal Kernteam Westland (SKT) belangrijke partijen. Daarnaast is zorgvuldige afstemming met de zorgaanbieders van belang. Jij verzorgt de implementatie in wisselwerking met de implementatiemanagers van de andere H10 gemeenten. Op de korte termijn betekent dit dat het “plan van aanpak implementatie inkoopstrategie” moet worden afgerond waarna de implementatie kan starten. Implementatie betekent niet alleen een technisch ander stelsel maar vooral een andere manier van werken voor zorgregisseurs en zorgaanbieders. Indien nodig ontwikkel je ook zelf beleidsinstrumenten benodigd voor de implementatie van het nieuwe stelsel.

Naast de implementatie van het nieuwe stelsel heb je in deze de functie de focus op de reductie van de kosten in de jeugdzorg; op het korte termijn realiseren van Quickwins vooruitlopend op het nieuwe stelsel. Deze “ombuiging” is noodzakelijk om de zorg zonder plafonds betaalbaar te houden.

Functie eisen

Je hebt vanzelfsprekend een universitair werk- en denkniveau en de benodigde relevante werkervaring. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de jeugdzorg. Je begrijpt wat er nodig is om de transformatie naar resultaatsturing tot een succes te maken. Je kan hierin onafhankelijk denken. Je weet samenwerking efficiënt en effectief vorm te geven en toont hierin leiderschap en een hands-on-mentaliteit. Je kan omgaan met belangentegenstellingen. Ook ben je gewend te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€3348 bruto per maand
Max. Salaris
€5520 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris in deze functie oplopen tot € 5.520,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Het betreft een functie voor 30 tot 36 uur per week voor de periode tot 1 januari 2020 met optie op verlenging.

Bijzonderheden

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Dan voeren wij graag het gesprek met jou!
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Erik Hofstede, teamleider Sociaal domein, telefoon: 0174672401 of Lucia van de Brande, Strategisch regisseur Sociaal Domein, telefoon 0174672003.

De eerste gesprekken worden op een nog nader te bepalen moment gepland.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 13 december 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

KNVlielander@GemeenteWestland.nl