Projectmanager Gebiedsontwikkeling

Gemeente Westland WO bachelor 32 - 36 uur

Omschrijving

De vijfde economie van Nederland voor 110.000 inwoners prettig & leefbaar houden. Een functie met een maatschappelijke betekenis! In het Westland is het prettig ondernemen, wonen en leven! Dat houden we graag en daar gaan we voor!

Als Projectmanager Gebiedsontwikkeling van de gemeente Westland kun je hieraan bijdragen via een efficiente en effectieve invulling van de ruimte. Bij de Gemeente Westland ben je in deze rol ook een rol van betekenis voor onze samenleving!

Hoe ziet de functie eruit? Wat ga je doen?
Bij de gemeente Westland ga je aan de slag met grote ruimtelijke opgaven. Het is een dynamische gemeente waar nog volop gebouwd wordt.

Je bent verantwoordelijk voor de realisering van complexe projecten op het gebied van woningbouw, werklocaties, groen en infrastructuur. Hierbij kun je denken aan de herontwikkeling van locaties, woonzorgcomplexen die gerealiseerd moeten worden en de centrumplannen voor de diverse kernen van deze grote gemeente. Tevens worden hier nog heel veel woningen ontwikkeld. Kortom, projecten met een hoge politieke, financiële en maatschappelijke impact. Je bent met de collega`s binnen het cluster verantwoordelijk voor het ontwikkelen van verbeteringen in de werkprocessen in het kader van projectmanagement.

Als projectmanager Gebiedsontwikkeling ben je integraal verantwoordelijk voor het realiseren van projecten op het gebied van woningbouw, werklocaties, recreatie en infrastructuur. Ook zullen projecten die in een verkenning en studie zijn, tot je werkpakket horen. Je onderhandelt met marktpartijen, overlegt met inwoners en stakeholders in je project en je zorgt ervoor dat overeenkomsten met marktpartijen gesloten worden. Verder stuur je en draag je zorg voor de voortgang, het resultaat, het budget, de kwaliteit, het omgevingsmanagement en de informatievoorziening van je project. Je geeft leiding aan projectmedewerkers. Het zorgen voor planningen, begrotingen en diverse rapportages en het opstellen van nota’s voor B&W en de gemeenteraad horen ook tot je werkzaamheden. Hierin initieer, communiceer, coördineer en evalueer je alle werkzaamheden die nodig zijn om een project te laten slagen.

Dit alles doe je door het toepassen van projectmatig werken: dit draag je uit naar je collega’s zowel binnen het team als daarbuiten.

Functie eisen

 • Je hebt een WO-diploma op het gebied van planologie, projectmanagement en/of locatie- en gebiedsontwikkeling
 • Je kunt uitstekend projectmatig werken
 • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar aantoonbare werkervaring met projectmatig leidinggeven aan gebieds- /locatieontwikkelingen
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en een energiek karakter
 • Je denkt je in oplossingen en je zoekt - organisatie breed - samenwerking op, vindt het vanzelfsprekend om betrokken te zijn en bereikt doelen en resultaten daardoor (ogenschijnlijk) moeiteloos
 • Je bent tactisch goed onderlegd en je beschikt over politieke sensitiviteit. Daarnaast ben je gewend in een complexe bestuurlijke omgeving te werken, waardoor je voor je projecten gaat staan en zelfstandig werkt

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€2973 bruto per maand
Max. Salaris
€5169 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Contractduur
één jaar
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand op basis van 36 uur
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken
 • Mogelijkheid tot thuiswerken
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School)
 • Een individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets
Het betreft een functie voor 36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Meer weten? Neem contact op met Edwin van der Slagt Senior Recruiter : bel 06-57087162 of stuur een bericht via WhatsApp.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Hoe zie jij dat? Die vraag wordt bij ons vaak gesteld. Hou jij ervan om elke dag met creatieve oplossingen te komen voor allerlei vraagstukken? Schakel je makkelijk van strategisch naar tactisch en operationeel niveau? En heb je de skills om bestaande patronen te doorbreken als dat nodig is? Word dan Projectmanager Ruimte bij Gemeente Westland.

Over gemeente Westland
Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.

Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

awbal@gemeentewestland.nl