Rechercheur/ toezichthouder Wmo & Jeugdwet

Gemeente Delft Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Werken voor Delft

Informatie
Ben jij een echte speurneus en houd je niet van misbruik van voorzieningen die voor mensen bedoeld zijn die het echt nodig hebben? Lees dan verder wat jouw bijdrage bij de gemeente Delft kan zijn!

Je rol

De gemeente is verantwoordelijk voor het rechtmatig verstrekken van de voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Dit willen we uiteraard zo goed mogelijk invullen en daar hebben we jouw expertise voor nodig!

Als toezichthouder ben je verantwoordelijk voor het bevorderen van de naleving van de Wmo en de daaraan verbonden kwaliteits- en deskundigheidseisen. Je houd je hierbij bezig met drie kernactiviteiten:

 1. Informatie verzamelen
 2. Beoordelen
 3. Interveniëren (handhaven).

In deze rol richt je lokaal – en in nauwe regionale samenwerking – de handhaving in en blijft deze ontwikkelen. Je bent een spin in het web voor het ontvangen en bundelen van signalen vanuit o.a. de Wmo toegang.

Je hebt een uitdagend takenpakket:

 • Verrichten van bestuursrechtelijke en/of strafrechtelijke onderzoeken n.a.v. meldingen
 • Stimuleren van fraude-alertheid
 • Signaleren van onwenselijke situaties, de ernst inschatten en passend optreden
 • Beoordelen in hoeverre risicosignalen aanleiding geven tot (fraude) onderzoek
 • Adviseren en ondersteunen van de medewerkers bij de beoordeling van de rechtmatigheid van Wmo
 • Samenbrengen van medewerkers van verschillende voorzieningen/afdelingen om van elkaar te kunnen leren en elkaar te kunnen versterken.

Je werkplek

Je wordt onderdeel van het team Bijzonder Onderzoek van de gemeente Delft. Hier houden wij ons bezig met handhaving van wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid.

Je werkt voornamelijk samen met collega sociaal rechercheurs, bijzonder controleurs en toezichthouders aan de handhaving van wet- en regelgeving.

Functie-eisen
Je profiel

Analytisch, daadkrachtig, collegiaal en initiatiefrijk…Het is zomaar een greep uit jouw eigenschappen. Je hebt oog voor wat belangrijk is en het is voor jou dan ook geen probleem om de belangen van de organisatie en de klant naast elkaar te laten werken. Omdat je zelfverzekerd bent, weet je middels passende communicatie te overtuigen en vertrouwen te winnen. Als laatste kun je goed zakelijk en objectief rapporteren.

Verder zien wij graag:

 • Een (aantoonbaar) hbo werk- en denkniveau
 • Een geldige opsporingsbevoegdheid (algemeen of Buitengewoon opsporingsambtenaar) of bent bereid deze te behalen
 • Minimaal drie jaar werkervaring als (sociaal) rechercheur / toezichthouder
 • Ervaring met controle onderzoeken en/of handhaving van regelgeving
 • Kennis op sociaal en juridisch gebied, met name op het gebied van het sociaal zekerheidsrecht en (de uitvoering van) de Wet maatschappelijke ondersteuning en Algemene Wet Bestuursrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.048,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

Meer informatie of direct solliciteren
Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt?
Neem dan contact op met Annemarie Schuurman (senior Bijzonder Onderzoek) via telefoonnummer 06-22221461.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie en upload jouw motivatie en cv uiterlijk woensdag 15 december via de ‘solliciteer’ button. De gesprekken worden in overleg ingepland.

De jongste oude stad van Nederland
Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven.

De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Salaris
schaal 9

Functie eisen

Carrièreniveau: Midcareer (ervaren)
Opleiding: HBO

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Min. Salaris
€4048 bruto per maand
Max. Salaris
€4048 bruto per maand
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega