Senior Beleidsadviseur Mobiliteit / Verkeer

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol
Als Senior Beleidsadviseur Mobiliteit werk je samen met in- en externe partners (zoals o.a. MRDH, buurgemeenten en het Rijk) aan het fysieke omgevingsbeleid voor de toekomst, waar transport, ruimte, economie en wonen in duurzame oplossingen bij elkaar komen. Jouw focus ligt daarbij op mobiliteit en openbaar vervoer, waarvoor je integrale en breed gedragen plannen ontwikkelt. Met originele ideeën, kernachtige en overtuigende analyses, aansprekende visies en niet te negeren adviezen voor managers en bestuurders lever je een concrete en zichtbare bijdrage aan het mobiliteitsbeleid van Zoetermeer. Je neemt deel aan diverse ambtelijke overleggen bij de MRDH en verzorgt de bestuurlijke advisering en terugkoppeling. Ook maak je de agenda voor het wethoudersoverleg.

In- en extern ben jij het gezicht van het team verkeer, je bent een belangrijk aanspreekpunt voor andere disciplines op het gebied van verkeer en de schakel tussen de verschillende domeinen. Op het gebied van openbaar vervoer houd jij je bezig met de jaarlijkse vervoerplancyclus, onderhoud je contacten met de vervoerders, optimaliseer je de busroutes, lever je input t.a.v. nieuwe concessies en plannen over vervoersmanagement. 

Met nog een grote groeiopgave te gaan in zowel woningbouw als bedrijvigheid en de omgevingswet 2040 geeft dit een mooie uitdaging. Werken bij Zoetermeer betekent werken aan complexe, maatschappelijke, relevante vraagstukken met veel eigen verantwoordelijkheid in een dynamische werkomgeving. Want bereikbaarheid, leefomgevingskwaliteit en verkeersveiligheid zijn belangrijke thema’s voor nu en in de toekomst. Ga jij de uitdaging aan?

 

Dit zijn wij
Het team Verkeer bestaat uit 6 adviseurs in de volgende functies; Strategisch Adviseur Mobiliteit, Senior Beleidsadviseur Mobiliteit, Beleidsadviseur Mobiliteit (3) en Adviseur Mobiliteit. Je werkt ook nauw samen met een klein team van Verkeersadviseurs bij afdeling Stadsbeheer. Samen werken wij aan een toekomstgerichte stad waar bereikbaarheid en verkeersveiligheid voorop staat!

Functie eisen

Dit ben jij
Jij gaat zelfstandig aan het werk maar weet ook precies wanneer je anderen in moet schakelen en moet betrekken. Samenwerken aan het belang van de stad, je beseft je terdege dat mobiliteit een onderdeel is in het geheel. Je adviseert vanuit mogelijkheden en oplossingen. Je beschikt over een goede politieke sensitiviteit en kunt op verschillende vlakken en niveaus goed schakelen en communiceren. Je kunt je gemakkelijk inleven in de wensen en behoeftes van de inwoners, bestuurders en politici en met gemak bedenk je meerdere oplossingen voor een vraagstuk, houdt rekening met (complexe) omgevingsfactoren en bereid om aanvaardbare compromissen te sluiten. Het presenteren en toelichting geven op de plannen gaat jou gemakkelijk af. Met jouw objectieve blik en gericht op integraal werken, adviseer je het management, de directie en het bestuur. Je houdt je bezig met bestaande én nieuwe vraagstukken en vindt het prettig om daarbij ook out-of-the-box en toekomstgericht te mogen denken. Je streeft naar het best haalbare resultaat binnen het spanningsveld van de pijlers fysiek, economisch, sociaal-maatschappelijk en financiën. 

 

Dit neem je mee
Naast jouw enthousiasme en grote interesse in jouw vakgebied neem je mee:

  • Een afgeronde wo-opleiding richting mobiliteit/verkeerskunde of vergelijkbaar
  • Bij voorkeur meerjarige kennis en ervaring op het gebied van verkeer en openbaar vervoer binnen een politiek-bestuurlijke omgeving

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€4343 bruto per maand
Max. Salaris
€6103 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stedelijke Ontwikkeling

Zoetermeer is met 125.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een grote dynamische stad in de Randstad. Een jonge stad ook waar het heel prettig wonen, werken en recreëren is. En een stad waarin volop wordt geïnvesteerd. In de komende jaren vindt een ingrijpende verbetering van het Stadshart plaats waarmee haar 10 mln. bezoekers per jaar nog prettiger kunnen winkelen en verblijven. Aan de oostkant van de Stad is een nieuw NS station met Randstadrail gerealiseerd. In samenwerking met de buurgemeente wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het gebied rondom dit station. Tevens wordt het naastgelegen Dutch Innovation Park verder ontwikkeld. En ook de zone rond de Mandelabrug zal komende jaren ingrijpend op de schop gaan. Naast deze grote gebiedsontwikkelingen lopen er meer dan 50 ruimtelijke projecten in de stad waaronder de herstructurering van de wijk Palenstein en de afronding van de wijk Oosterheem. De invoering van de Omgevingswet en de nog op te stellen Omgevingsvisie zorgen voor grote veranderingen in de taken en bevoegdheden van gemeenten binnen het ruimtelijk- fysieke domein.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega