Senior Beleidsadviseur Water

Hoogheemraadschap van Delfland Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als Senior beleidsadviseur Water lever je een inhoudelijke bijdrage aan de ontwikkeling van beleidsdoelen en complexe beleidsprocessen ten aanzien van “waterinhoudelijke” onderwerpen. Je neemt initiatief in het vormgeven hiervan. Je zorgt voor een logisch verband tussen thema’s en bewaakt de samenhang tussen projecten en processen. Je signaleert ontwikkelingen in je vakgebied en weet deze te vertalen naar de huidige praktijk en om te zetten in visie en strategie.
Bij deze verschillende opgaven wisselt de rol die jij aanneemt als adviseur afhankelijk van de behoefte; zo treed je op als aanjager, maar ook als inhoudelijk klankbord of als project/procesbegeleider. Het goede gesprek faciliteren en de juiste vragen weten te stellen, daar ben jij sterk in! Door de waterkwaliteits-, energie- en circulariteitsdoelstellingen en de klimaatveranderingen liggen er veel opgaven waar je als Senior beleidsadviseur Water mee aan de slag gaat.

Voor een groot deel van je tijd ben je werkzaam in het programma Waterkwaliteit.
Je coördineert alle inspanningen op het gebied van ecologische inrichting en beheer, zoals de ontwikkeling van natte ecologische zones met ondergedoken waterplanten en de invloed van de waterbodem op de ecologie. Daarbij stuur je enkele collega’s aan en lever je vanuit je ecologische expertise een strategische en inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Functie eisen

Als senior beleidsadviseur ben je communicatief zeer sterk en weet je op verschillende manieren mensen te beïnvloeden en te overtuigen. Je beschikt daarbij over een breed palet aan proces- en projectvaardigheden, die je afhankelijk van de situatie kunt inzetten om uiteindelijk tot een succesvol resultaat te komen. Je werkt proactief en samenwerkingsgericht zonder de doelen en resultaten hierbij uit het oog te verliezen. Je hebt oog voor hoofdlijnen én detail en je bent analytisch ingesteld.
Daarnaast neem je het volgende aan kennis en ervaring mee:
 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding.
 • Je hebt als beleidsadviseur werkervaring op het gebied van water. Daarbij is aantoonbare kennis van ecologie een vereiste.
 • Je hebt ervaring met werken binnen een politiek/bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt ervaring in het opstellen van beleidsnota's.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Hoogheemraadschap van Delfland
Min. Salaris
€4264 bruto per maand
Max. Salaris
€6041 bruto per maand
Standplaats
Delft
Contractduur
één jaar
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • De functie is ingedeeld in schaal 12 van de CAO Waterschappen en kent een max van €6.041,- bruto per maand.
 • Een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een fulltime dienstverband van 36 uur per week .
 • Mogelijkheid tot flexibel werken: wij vinden de werk-privé balans erg belangrijk!
 • Afwisselend werken op een prachtige locatie in hartje Delft en vanuit huis.
 • Je krijgt een NS-businesscard of als je niet met het OV reist, dan krijg je netto € 0,19 per km. Je kan ook tegen gunstige voorwaarden een fiets aanschaffen voor je woon-werkverkeer.
 • Een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van circa 21% van het salaris. Dit budget geeft jou de vrijheid om zelf te beslissen of je extra verlof wil kopen, een studie wil financieren of bijvoorbeeld je basissalaris maandelijks aan wil vullen.
 • Wij stellen €6000,- beschikbaar voor jouw persoonlijke ontwikkeling, dit noemen wij 'Persoonsgebonden Basis Budget', waar het om gaat is dat wij jou stimuleren jezelf te ontwikkelen.
 • Een eenmalig thuiswerkbudget van €850,- voor het inrichten van je thuiswerkplek en een dagelijkse thuiswerkvergoeding van €3,-
 • Samen met Fello bieden wij mantelzorgondersteuning. We vinden het namelijk belangrijk dat werkende mantelzorgers ondersteund worden.

Bijzonderheden

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met de afdelingsmanager Gijsbert de Boer 06 21410671 of programmamanager waterkwaliteit Marleen de Jong 06 1500527. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Ingrid Lubach, adviseur recruitment 06 31632767 of per mail recruitment@hhdelfland.nl

Enthousiast?
Stuur ons dan jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 12 december a.s. via onderstaande link. Zodra wij jouw sollicitatie ontvangen hebben zullen we zo snel mogelijk een reactie geven hierop. De 1e gespreksronde staat gepland voor 20 december 2022.

Over de werkgever

Hoogheemraadschap van Delfland

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een belangrijke maatschappelijke taak: wij zorgen voor droge voeten en schoon water. En hoewel Delfland ruim 700 jaar bestaat, zijn we allesbehalve ouderwets. We besteden veel aandacht aan belangrijke maatschappelijke thema's, zoals klimaatadaptatie, duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit. Geworteld in het verleden werken we, samen met de omgeving, aan een mooie toekomst voor ons gebied en onze inwoners!

De afdeling waar je komt te werken
Je komt te werken op de afdeling Strategie, Innovatie & Beleid. Er werken ongeveer 30 medewerkers. De belangrijkste doelstellingen van de afdeling zijn het op strategisch niveau vertalen van maatschappelijke ontwikkelingen naar de taken van Delfland. En vervolgens zetten we dit samen met onze interne en externe stakeholders om naar innovaties en beleid. De sfeer kenmerkt zich als open en professioneel. De collega's zijn gedreven om de wateropgaven voor onze inwoners van ons gebied aan te pakken en op te lossen. Je inhoudelijke werk doe je voor het grootste deel in het programma Waterkwaliteit.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

ilubach@hhdelfland.nl