Senior Beleidsmedewerker Grondzaken

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als Senior Beleidsmedewerker Grondzaken bij de gemeente Rijswijk ben je verantwoordelijk voor complexe dossiers en projecten. Van gebiedsontwikkeling, aankoop en uitgifte van onroerend goed tot het vastleggen van zakelijke rechten. Met jouw kennis van grondzaken en commerciële blik draag je bij aan de ontwikkeling en bloei van het snelgroeiende Rijswijk.

Wat je gaat doen

 • Je vertaalt bevindingen over grondzaken en projecten richting het management en het bestuur en stelt indien nodig strategische adviezen op.
 • Je coördineert het beleidsveld Grondzaken (GZ) en levert input aan de financiële beleidscyclus.
 • Je stelt diverse overeenkomsten op zoals: intentie-, samenwerkings- en realisatieovereenkomsten, (ver)koopovereenkomsten, anterieure kostenverhaal overeenkomsten en het vestigen van zakelijke rechten.
 • Je laat tekeningen opstellen en geeft opdracht tot het verrichten van kadastraal onderzoek.
 • Je bent commercieel en vindt het leuk om te onderhandelen over overeenkomsten.
 • Je adviseert het college van B&W en de gemeenteraad over grondzaken en projecten.
 • Je bent sparringpartner voor de planeconoom en helpt incidenteel met het inzichtelijk maken van projectkosten, het verzamelen van diverse financiële gegevens en het beantwoorden van vragen van de accountant.

Functie eisen

Wat wij van je vragen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding met een juridische achtergrond.
 • Je hebt ten minste 5 jaar relevante werkervaring, in het bedrijfsleven of bij de (semi)-overheid.
 • Je hebt een brede kennis van onroerend goed en financiën.
 • Je bent flexibel, omgevingsbewust en ondernemend.
 • Je kunt gemakkelijk samenwerken en schakelen met verschillende partijen.


Wat kan je van ons verwachten?

 • Een maandsalaris van maximaal € 5.169,00 (functieschaal 11 bij 36 uur per week).
 • Een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een individueel keuzebudget van 17,5% van je salaris. Dit kan je bijvoorbeeld besteden aan extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of de aanschaf van een fiets. Jij maakt zelf de keuze hoe en wanneer je jouw Individueel Keuzebudget wilt besteden.

Om je werk goed te kunnen doen krijg je de beschikking over zakelijke devices (iPhone én keuze uit een iPad of (mini)laptop).


Over de organisatie

Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening af op vragen en behoeften van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk.


We zijn een toegankelijke organisatie, met ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams verdeeld over 4 domeinen. Wie in Rijswijk gaat werken, komt terecht in een open cultuur, waar de lijnen kort zijn. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. Je werkt samen in een team op basis van jouw talent en kennis. Daarbij krijg je veel ruimte en eigen verantwoordelijkheid, om jezelf te blijven ontwikkelen.


De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.


Werken bij Rijswijk betekent samen met inwoners en maatschappelijk partners aan de slag gaan om mooie doelen te bereiken. Samen zijn we Rijswijk!


Over het Team

Het beleidsveld Grondzaken maakt deel uit van het team Ruimte, waaronder ook de beleidsvelden Wonen en Ruimtelijke Ordening vallen. Het team Ruimte valt binnen het Domein Ruimtelijke Ontwikkeling.


Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Martijn de Ligt (manager Team Ruimte) via telefoonnummer 14 070.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Jitske Fennema via telefoonnummer 06-14418876. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Rijswijk

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega