Senior beleidsontwikkelaar Onderwijshuisvesting

Gemeente Leidschendam-Voorburg Master/doctoraal 32 - 36 uur

Omschrijving

Ben jij een ondernemende en omgevingsbewuste beleidsprofessional? En ben je toe aan een volgende stap waarin je samen met collega’s je tanden mag zetten in uitdagende vraagstukken op het gebied van onderwijshuisvesting en gemeentelijk maatschappelijk vastgoed? Dan leren we je graag kennen!

Informatie
Leidschendam-Voorburg werkt vernieuwend en onderscheidend in het sociaal domein. We verkennen en benutten kansen om het voor onze inwoners beter te maken. Zo werken we sinds 2017 met multidisciplinaire teams van consulenten voor de uitvoering van de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet. Sinds 2020 geven we onze sturing op subsidiepartijen in het voorliggend veld verder vorm en inhoud door middel van subsidietafels, waar partners écht gezamenlijk werken aan het verbeteren van de zelfredzaamheid en participatie van inwoners. We geven actief invulling aan informatiegestuurd werken. Onze visies zijn geen dikke pakken papier maar kernachtige infographics van waar we voor gaan en staan. En onze mensen kijken verder dan hun eigen vakinhoud. Want die kan morgen veranderen, en de uitdagingen stoppen niet bij de grenzen van een dossier.

We verwachten van jou net zo’n vernieuwende instelling, brede blik en drive om het verschil te maken. Er is veel aandacht voor jou als persoon en voor je ontwikkeling als professional. We denken graag met je mee over welke taken bij jou passen en waarin je kunt groeien. Regelmatig iets nieuws oppakken moedigen we van harte aan.

De gemeente LV kent een uitgebreid en hoogstaand voorzieningenniveau op het gebied van het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. In de onderwijsvisie en meerjarige huisvestingsplannen staat beschreven dat de gemeente het niveau nog verder wil optimaliseren. De beleidsontwikkelaar onderwijshuisvesting is de spin in het web binnen de ambtelijke organisatie om de ambities van de gemeente te realiseren. Je ontwikkelt beleid en hebt nauw contact met collega adviseurs die toezien op de uitvoering. Het voorafgaande geldt ook voor andere ontwikkelvraagstukken binnen het gemeentelijk maatschappelijk vastgoed zoals bijvoorbeeld het buurthuis van de toekomst. Jouw dagelijks werk bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Als accounthouder samen met schoolbesturen voorzien (of beleid ontwikkelen) in moderne onderwijshuisvesting voor ongeveer 11.000 leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs in Leidschendam- Voorburg
 • Een balans vinden tussen de beschikbare financiële middelen en de eisen die gesteld worden aan onderwijsvoorzieningen in de 21e eeuw
 • Adviseren van het dagelijks bestuur van de gemeente over de ontwikkeling en voortgang van de onderwijshuisvesting
 • Schoolbesturen en maatschappelijke organisaties adviseren bij de huisvestingsplannen
 • Samen met maatschappelijke organisaties beleid ontwikkelen voor een optimaal gebruik van het overige gemeentelijke maatschappelijke vastgoed

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau
 • Je hebt voldoende senioriteit om zelfstandig aan de slag te kunnen in deze functie
 • Je hebt aantoonbare ervaring met beleidsontwikkeling, -monitoring en bestuurlijke advisering
 • Het is een pre als je op de hoogte bent van wet- en regelgeving van je eigen beleidsterrein maar ook van aanverwante beleidsterreinen zoals duurzaamheid
 • Je bent vaardig in samenwerking over de grenzen van je eigen organisatie heen
 • Je hebt een flexibele instelling en staat ervoor open om vraagstukken vanuit andere beleidsterreinen op te pakken
 • Je bent in staat op een constructieve manier om te gaan met belangentegenstellingen en -afwegingen
Je herkent jezelf in de competenties:
 • Ondernemingszin
 • Creativiteit
 • Visie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Regisseren

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Min. Salaris
€3526 bruto per maand
Max. Salaris
€5118 bruto per maand
Standplaats
Leidschendam
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Contract voor de duur van 12 maanden, met de intentie om daarna over te gaan op een vast contract
 • Een maximaal salaris van € 5118,- per maand op basis van een 36-urige werkweek (salarisschaal 11), afhankelijk van je opleiding en ervaring
 • Individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten
 • Flexibele werktijdenregeling
 • Iphone en Ipad of laptop

Bijzonderheden

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Heleen van Tuinen, teamleider, via telefoon 14070.

Solliciteren
Je kan tot en met maandag 5 oktober 2020 reageren op deze vacature.

Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze voor sluitingsdatum van de vacature binnen komen via het online sollicitatieformulier.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

De ontwikkelafdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) kent ongeveer 85 enthousiaste medewerkers verdeeld over 3 teams: Maatschappelijke Ontwikkeling, Locatieontwikkeling en Ruimte. De ontwikkelafdeling is verantwoordelijk voor het realiseren en faciliteren van ruimtelijke- en maatschappelijke opgaven en draagt hiermee bij aan een duurzame leefomgeving. De teams doen dit integraal, samen met burgers, bedrijven, plaatselijke en regionale partners.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

psa@leidschendam-voorburg.nl