Senior handhavingsjurist

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 24 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Als senior jurist handhaving zorg jij bij ingewikkelde en soms bestuurlijk gevoelige materie binnen de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) voor de feilloze juridische uitvoering, ondersteuning en advisering. Je neemt de regie in de afstemming met betrokken partijen. Je behandelt bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt het bevoegd gezag in overleggen en in procedures. Dat doe je in samenwerking met je collega’s van het cluster Juridische Zaken en Beleid. Je bent een stimulerende coach voor de minder ervaren juristen uit je cluster. Voor je collega’s ben je een echte sparringpartner. Zij luisteren graag naar jouw adviezen over de uitvoerbaarheid of handhaafbaarheid van regels.

 

Dit zijn wij

Het cluster Juridische Zaken en Beleid bestaat uit een tiental juristen en een tweetal beleidsadviseurs. In een open en informele sfeer wordt samengewerkt aan goede juridische advisering en besluitvorming ten aanzien van vergunningverlening en handhaving op de gebieden Wabo, APV, Openbare ordevraagstukken zoals de Wet Damocles en bijzondere wetten.

Functie eisen

Dit ben jij

Je bent een scherpe jurist en wilt echt een bijdrage leveren aan de groeiende stad Zoetermeer. Je doet dat op een rustige manier, met overtuiging en gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je kunt denken vanuit ‘de andere kant’. Je kijkt verder dan je eigen vakgebied en weet zo nodig collega’s buiten de afdeling in te schakelen. Je draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van de stad, maar bent ook scherp op je eigen ontwikkeling en die van je collega’s. Proactief, slim en nauwkeurig zijn beschrijvingen die goed bij jou passen. Daarnaast hecht je waarde aan een goede werksfeer, heb je relativeringsvermogen en vind je een goede grap op z’n tijd ook belangrijk.

 

Dit neem je mee

  • Een afgeronde juridische opleiding op hbo- of wo-niveau

  • Aantoonbare ervaring met handhaving van relevante wet- en regelgeving bij een gemeente, een ander overheidsorgaan of in de advocatuur

  • Een met succes afgeronde relevante specialisatieopleiding (zoals bij de Grotius Academie of de Beroepsopleiding Gemeentejuristen) is een pre

  • Ervaring met handhaving op het gebied van de openbare orde is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€5372 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Veiligheid, Vergunningen en Handhaving

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving bestaat uit 2 teams: het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving en Openbare Orde en Veiligheid. Het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (team VTH) is primair een uitvoeringsgericht team. Het team is verantwoordelijk voor de uitvoering van wettelijke taken ten aanzien van vergunningverlening, het houden van (bouw)toezicht en de juridische handhaving van het overtreden van wet- en regelgeving binnen de fysieke leefomgeving. Het team Openbare Orde en Veiligheid (team OOV) is verantwoordelijk voor de beleidsvorming en bestuursondersteuning ten aanzien van veiligheid en openbare orde in de stad. Binnen OOV is ook het team Handhaving gepositioneerd dat zich bezig houdt met het toezicht op de openbare ruimte etc.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega