Senior Jurist Omgevingsrecht

Gemeente Delft Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Werken voor Delft

Functieomschrijving Je rol

Delft is met ruim 100.000 inwoners op een kleine 24 km2 een compacte stad. Maar de uitdagingen die ons wachten kun je groot noemen. Maak ruimte voor 15.000 nieuwe woningen en 10.000 extra arbeidsplaatsen in een duurzame stad die bereikbaar en leefbaar moet blijven.
We willen goed voorbereid zijn op die opdrachten en zoeken hiervoor een Senior Jurist Omgevingsrecht.

In deze functie ben jij dé jurist die ervoor zorgt dat alle uitdagingen en ambities geborgd worden via het bestemmingsplan of andere procedures op het gebied van het omgevingsrecht.
Je bent ook zelf verantwoordelijk voor het (laten) opstellen van een bestemmingsplan. Het betreft in hoofdzaak procedures die betrekking hebben op complexe gebiedsontwikkelingsprojecten, waaronder projecten die zijn aangewezen als experiment in het kader van de Crisis- en herstelwet. Dit doe je samen met een planteam waarin de relevante vakdisciplines zijn vertegenwoordigd. Ook vertegenwoordig je de gemeente bij de bestuursrechter.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Ruimte en Economie Advies. Hier werken circa 35 adviseurs op tactisch en strategisch niveau aan het beleid en de advisering van projecten en gebiedsontwikkelingen in Delft. Je kunt ze ook wel het interne adviesbureau van de gemeente noemen, als het gaat om economie, mobiliteit, stedenbouw en duurzaamheid.
Een interessante werkomgeving? Zeer interessant. Hier teken je mee aan de toekomst van een stad die zoveel geschiedenis heeft.

Functie-eisen Je profiel

Je bent een specialist die in staat is om samen met collega’s van uiteenlopende disciplines in projectverband resultaten te boeken. Oplossingsgericht, proactief, omgevingsbewust, resultaatgericht, analytisch, flexibel, overtuigend én met oog voor de juridische positie en consequenties.

Andere eisen

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Rechtsgeleerdheid; bij voorkeur met ruimtelijk bestuursrecht als specialisatie;
  • Je bent goed op de hoogte van recente beleidsontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving;
  • Je hebt minimaal 10 jaar recente en relevante werkervaring met omgevingsrecht, waarvan 5 jaar binnen een overheidsinstantie;
  • Je beschikt over aantoonbare kennis van de Omgevingswet en de daarbij behorende uitvoeringsregelgeving;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van bestemmingsplannen voor gebiedsontwikkelingsprojecten;
  • Je bent communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling;
  • Je bent in staat om complexe vraagstukken te analyseren en concreet te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.814,- bruto (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Het betreft een 32 tot 36 urige werkweek.
Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden. Er heerst een goede sfeer binnen de afdeling Ruimte & Economie. Er is ruimte voor afdelingsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, borrels en uitjes.

Meer informatie of direct solliciteren Wil jij meer informatie ontvangen voordat je op de solliciteer-knop drukt? Neem dan contact op met senior adviseur Maaike Kaiser, 06-10913277.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Overtuig ons ervan dat jij de juiste kandidaat bent en upload jouw motivatiebrief en cv vòòr dinsdag 14 juli a.s. via de button rechtsboven. De selectiegesprekken vinden in week 30 plaats.

Het uitwerken van een casus kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De jongste oude stad van Nederland Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenteren. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisaties. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

Werken voor de stad die zich steeds opnieuw uitvindt

De gemeentelijke organisatie van Delft is compact, maar heeft te maken met alle ontwikkelingen die ook in de grootste steden van Nederland een rol spelen. Ontwikkelingen die vragen om een voortvarende en vernieuwende aanpak. Wij zoeken ambitieuze, initiatiefrijke professionals.

Salaris
schaal 12

Functie eisen

Carrièreniveau: Midcareer (ervaren)
Opleiding: WO

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Delft
Min. Salaris
€5814 bruto per maand
Max. Salaris
€5814 bruto per maand
Standplaats
Delft
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Delft

Werken aan een stad die zich steeds opnieuw uitvindt.
Al sinds we stadsrechten kregen in 1246 zijn we continu in beweging. Hier werd het beroemde Delfts blauw uitgevonden, bouwde Antonie van Leeuwenhoek een microscoop en vernieuwde Johannes Vermeer de schilderkunst. We zijn de stad van de TU, van DSM en van IKEA. Van studenten en carrièremakers. Van Delvenaren en Delftenaren. In ons stadskantoor werkt een vernieuwende netwerkorganisatie aan de stad van morgen. Wil jij meewerken aan het Delft van de toekomst?

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega