Senior Planeconoom

Werken in Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als Senior Planeconoom bij de Gemeente Westland ben jij het vaste aanspreekpunt met betrekking tot de financiële kant van gebiedsontwikkeling en coach je de junior planeconomen.

De werkzaamheden

Je bent als senior planeconoom verantwoordelijk voor het coördineren en plannen van werkzaamheden rondom het financiële aspect van gebiedsontwikkelingen. Westland is een gemeente met vele uitdagende projecten in opstart: grote woningbouwlocaties, bedrijventerreinen en complexe infrastructuur. Ook grote publiek-private samenwerkingen vallen hieronder.

Je bent het vaste aanspreekpunt van de afdeling en betrekt alle interne en externe partijen. Je geeft bijvoorbeeld regelmatig een presentatie over het financieel plan van een gebiedsontwikkeling voor de raadscommissie. Met je uitstekende communicatieve vaardigheden weet jij de raad mee te krijgen in de strategie. Je begeleidt als senior planeconoom de junior planeconomen bij grotere projecten en ziet toe op een goede uitvoering van de kleinere projecten. Je hebt namelijk een belangrijke rol in de ontwikkeling van het team. De complexiteit van de gebiedsontwikkelingen van de Gemeente Westland is groot, dus zelfs voor jou, als ervaren planeconoom, is er voldoende uitdaging!

Je taken/verantwoordelijkheden

 • Je coördineert de werkzaamheden, plannen, projecten en planningen met betrekking tot het financiële gedeelte van gebiedsontwikkelingen.
 • Je schrijft gedegen meerjarenplannen en je kunt deze goed over de bühne krijgen.
 • Je onderhoudt contact met interne- en externe partijen zoals projectleiders, bestuurders en andere stakeholders zoals de deelnemingen.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de financiële zaken rond gebiedsontwikkeling en je coacht de junior planeconomen.

Functie eisen

Je bent een ervaren financieel strategisch adviseur en hebt ruime ervaring met veranderingsprocessen, onderhandelen en het behartigen van belangen van meerdere partijen.


 • Je hebt een HBO+ opleiding (WO werk- en denkniveau) met financieel/economische specialisatie.
 • Je hebt ruime ervaring als planeconoom voor gebiedsontwikkelingen van complexe aard met een hoog afbreukrisico binnen een publiek grondbedrijf.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met coachen van collega’s en coördineren van werkzaamheden.
 • Je bent volledig op de hoogte van de (nieuwe) BBV regels- en rapportage vereisten.
 • Je bent nauwkeurig, pro-actief, leergierig en resultaatgericht.
 • Je bent een aanpakker die zowel mondeling als schriftelijk goed kan communiceren.
 • Je stelt je op als teamspeler en je hebt oog voor transparantie en integriteit.


Wat kan je van ons verwachten?

 • Een salaris van maximaal € 5.814,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Daar bovenop een individueel keuzebudget, van 17,05% van het bruto jaarsalaris.
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).

Het betreft een vaste functie voor 36 uur per week. In eerste instantie bieden wij je een jaarcontract. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.


Over de werkgever

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve

werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het

tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid,

Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.


De afdeling waar je komt te werken

Cluster Ruimte

De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster houden zich bezig met het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen. Zij zorgen voor het tot stand brengen én op peil houden van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving. Dit is inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Deze veelzijdige werkzaamheden zijn verdeeld over 7 teams. De sturingsprincipes van het cluster zijn lijnmanagement, procesmanagement, projectmanagement en programmamanagement.

Team Gebiedsontwikkeling

Bij het team Gebiedsontwikkeling werken projectleiders, planeconomen alsmede aan- en verkopers. Zij werken aan gebiedsontwikkelingen met een gemeentelijke grondexploitatie, grotere projecten van marktpartijen waarbij de gemeente faciliteert en investeringsprojecten vanuit de gemeentelijke begroting.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvang ik graag een actueel CV met een motivatiebrief waarin je aangeeft wat jou drijft. Voor vragen over de functie kun je direct contact opnemen met Stephan Weijers, teammanager ruimte, telefoonnummer (0174) 67 2147.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus kan het selectieproces mogelijk meer tijd in beslag nemen dan u van de gemeente Westland gewend bent.

Een datum voor de eerste gesprekken wordt nader bepaald. De gesprekken vinden telefonisch plaats via beeldbellen.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega