Senior vastgoedadviseur grondzaken

Gemeente Zoetermeer Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Als senior vastgoedadviseur grondzaken lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie van onze ambities op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Je krijgt een rol in verschillende boeiende projecten in de stad. Hierin adviseer je het projectmanagement als het gaat om uitgifte- of verwervingsstrategieën. Je hebt een belangrijke rol bij gronduitgiftes en tenders waarbij de focus ligt op het onderhandelen, het opstellen van overeenkomsten (samen met de juristen) en de (notariële) afwikkeling. Het is van belang dat je goed thuis bent in – binnenstedelijke – gebiedsontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken. We zoeken daarom een breed georiënteerde senior vastgoedadviseur grondzaken.

Ook kan het voorkomen dat je werkt aan de verkoop van gebouwen die eigendom zijn van Zoetermeer, waaronder gemeentelijke monumenten die een nieuwe bestemming krijgen.
Je werkt volgens het uitgiftebeleid en het grondprijzenbeleid van de gemeente en levert hier een bijdrage aan. Je bent in staat om passende grondwaardeberekeningen te maken, taxaties en/of grondaanbiedingen snel te doorgronden en financiële inhoud om te zetten naar onderhandelingsstrategieën. Het is belangrijk dat je niet alleen inhoudelijk de juiste kennis hebt, maar ook goed je weg weet te vinden in de politiek-bestuurlijke werkelijkheid binnen de gemeente. Je krijgt de ruimte om een coördinerende rol te vervullen ten opzichte van collega’s die minder ervaren zijn en bouwt zodoende mee aan het blijvend doorontwikkelen van het team.

 

In het kort

 • Je bent trekker van grondzaken binnen onze gebiedsontwikkelingsprojecten
 • Je adviseert de projectmanagers over uitgifte- of verwervingsstrategieën
 • Je hebt een belangrijke rol bij aan- en verkopen, gronduitgiftes en tenders
 • Je realiseert heldere contractuele, financiële en privaatrechtelijke afspraken rondom een breed scala aan projecten in de gebiedsontwikkeling
 • Je bent een echte “dealmaker”

 

Dit zijn wij

Het team Grondzaken houdt zich bezig met alle financiële en juridische aspecten van gebiedsontwikkeling. Het team van ca. 25 medewerkers bestaat uit uitgifteadviseurs, juristen grondzaken en planeconomen die met elkaar de basis leggen voor de projecten binnen de gemeente. Daarnaast zitten in het team medewerkers die zich bezighouden met snippergroen en het beheer van gronden en panden. 

Het team verricht veel werkzaamheden voor de ruimtelijke projecten binnen de gemeente. Projecten waarbij de gemeente een actief grondbeleid voert, maar ook – steeds meer – projecten waarin de gemeente een faciliterende rol heeft. Het team verzorgt (de advisering over) het verwerven en uitgeven van grond, het maken van ramingen en taxaties, het opstellen van overeenkomsten en het voeren van de onderhandelingen die daarvoor nodig zijn.

Daarnaast zorgt het team er voor dat de inhoudelijke kaders van het grondbeleid op orde zijn. Denk hierbij aan beleidsdocumenten als de Nota’s grondbeleid, kostenverhaal, grondprijzen etc.

Functie eisen

Dit ben jij

Om de rol van senior vastgoedadviseur grondzaken goed te kunnen vervullen is het van belang dat je beschikt over lef, enthousiasme en overtuigingskracht. Daarnaast heb je een open en stevige persoonlijkheid met sterke verbindende kwaliteiten. Je bent een stevige onderhandelaar. Je schakelt met tact en finesse tussen verschillende niveaus en tussen interne en externe stakeholders. Binnen jouw brede netwerk ben je in staat de juiste mensen te overtuigen van je visie en aanpak. Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden sluiten hier naadloos op aan en helpen om snel tot de kern van zaken te komen. Zowel mondeling als op schrift ben je een sterke adviseur. Je cijfermatige inzicht onderschrijft dit eveneens.  

 

Dit neem je mee

 • Een afgeronde wo-opleiding in de richting van vastgoed of ruimtelijke ordening
 • Het hebben van een juridische achtergrond is een grote pre
 • Bij voorkeur heb je aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie
 • Commerciële en juridische kennis van onroerend goed
 • Ruime ervaring in het onderhandelen met externe stakeholders als projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers
 • Aantoonbare kennis op het gebied van tenders/aanbestedingen

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar heb je wel de ambitie en potentie om je te ontwikkelen tot een senior vastgoedadviseur grondzaken? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€4447 bruto per maand
Max. Salaris
€6103 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stedelijke Ontwikkeling

Zoetermeer is met 125.000 inwoners en 50.000 arbeidsplaatsen een grote dynamische stad in de Randstad. Een jonge stad ook waar het heel prettig wonen, werken en recreëren is. En een stad waarin volop wordt geïnvesteerd. In de komende jaren vindt een ingrijpende verbetering van het Stadshart plaats waarmee haar 10 mln. bezoekers per jaar nog prettiger kunnen winkelen en verblijven. Aan de oostkant van de Stad is een nieuw NS station met Randstadrail gerealiseerd. In samenwerking met de buurgemeente wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het gebied rondom dit station. Tevens wordt het naastgelegen Dutch Innovation Park verder ontwikkeld. En ook de zone rond de Mandelabrug zal komende jaren ingrijpend op de schop gaan. Naast deze grote gebiedsontwikkelingen lopen er meer dan 50 ruimtelijke projecten in de stad waaronder de herstructurering van de wijk Palenstein en de afronding van de wijk Oosterheem. De invoering van de Omgevingswet en de nog op te stellen Omgevingsvisie zorgen voor grote veranderingen in de taken en bevoegdheden van gemeenten binnen het ruimtelijk- fysieke domein.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega