Specialist Cybersecurity Industriële Automatisering

Hoogheemraadschap van Delfland Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Wat deze functie verder uitdagend maakt is dat het een nieuwe rol is waardoor er veel ruimte is om je werk verder vorm te geven. Het sub team voor de Industriële Automatisering waar jij deel uit van gaat maken omvat 7 á 8 fte inclusief externen. Binnen dit team ben jij medeverantwoordelijk voor het beheren en verder uitbouwen van de cybersecurity van onze IA-omgeving in combinatie met de aangesloten ICT-omgeving. Je vindt het leuk de cybersecurity van onze IA vorm te geven, te organiseren en ook voer je de operationele implementatie zelf uit en stuur je leveranciers aan.

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, inrichten, optimaliseren en uitvoeren van (cybersecurity) beheerprocessen. Denk hierbij aan patchmanagement, vulnerability management, business continuity management, etc. Je maakt hierbij de afweging tussen het mitigeren van business risico’s, kosten en de beschikbaarheid van installaties.
 • Je kunt functionele behoefte van de gebruikers (bediening zuiveringen en oppervlaktewater gemalen) van de IA vertalen naar inrichting van de IA-systemen;
 • Je ontwikkelt beveiligingsbeleid voor onze Industriële Automatisering en doet dat in samenhang met het Informatiebeleid van Delfland in samenwerking met onze CISO, de afdeling ICT, etc.
 • Je bent aanspreekpunt voor externe partijen op het vlak van IA en cybersecurity;
 • Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van de adviezen van onze SOC en CERT-Hoogheemraadschap van Delfland;
 • Je bewaakt proactief de juiste softwareversies op onze netwerksystemen zoals PLC, industriële switches en overige industriële netwerkapparatuur en aanverwante ICT-componenten. Daarnaast bezit je zelf de skills om de patches en/of upgrades zelfstandig uit te voeren en te testen, of te coördineren als externe partijen dit uitvoeren;

Functie eisen

Je kunt projecten leiden en ook zelf uitvoeren. Verder heb je een sterk analytisch vermogen, ben je nieuwsgierig, proactief en initiatiefrijk. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden. Je hebt een hands-on mentaliteit.
 • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding (bijv. Informatica, ICT, Elektrotechniek, Digitale technologie);
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de Industriële Automatisering en met het functioneel en technisch beheer hiervan;
 • Ervaring met cybersecurity;
 • Je hebt ervaring met het toepassen van beveiligingsbeleid, risicoanalyses, security aspecten of van architectuur;
 • Je hebt kennis en ervaring met BISL- en ITIL-beheerprocessen.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Hoogheemraadschap van Delfland
Min. Salaris
€3685 bruto per maand
Max. Salaris
€5145 bruto per maand
Standplaats
Vlaardingen
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Deze functie is ingedeeld in schaal 11 van de CAO Waterschappen en heeft een maximumsalaris van € 5145- bruto per maand;
 • Het betreft een functie van 32-36 uur per week;
 • Standplaats: Vlaardingen; Goed aan te reizen vanuit o.a. de omgeving Rotterdam of Den Haag
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) ter waarde van 21% van het salaris. Dit budget geeft jou de vrijheid om zelf te beslissen of je extra verlof wil kopen, een studie wil financieren of bijvoorbeeld je basissalaris maandelijks aan wil vullen;
 • Ambities? Met ons ruime persoonlijke opleidingsbudget van 6000,- helpen wij jou deze waar te maken!
 • Mogelijkheid tot flexibel werken: wij vinden de werk-privé balans erg belangrijk;
 • Een eenmalig thuiswerkbudget van €850,- voor het inrichten van je thuiswerkplek en een dagelijkse thuiswerkvergoeding van €3,-.

Bijzonderheden

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jaap den Haan (06-31632804) Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marieke Jager (06-14028319)
Enthousiast?
Solliciteer uiterlijk 29 mei met je CV en motivatie. Zodra wij jouw sollicitatie ontvangen hebben zullen we zo snel mogelijk een reactie geven.

Over de werkgever

Hoogheemraadschap van Delfland

Je komt in het team van Onderhoud Technische Installaties (OTI) met ongeveer 30 mensen die technische installaties onderhouden (preventief, correctief en projecten) voor de vitale processen van Delfland. We hebben expertise op het vlak van (functioneel- en technisch beheer van) Industriële Automatisering, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, hydrauliek en maintenance engineering. OTI is een hechte club met medewerkers die zich elke dag inzetten voor de belangen van Delfland.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

mjager@hhdelfland.nl