Strategisch Adviseur Mobiliteit

Werken in Haaglanden Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Als Strategisch Adviseur Mobiliteit met ruime werkervaring met complexe vraagstukken, werk je mee aan de bereikbaarheid van de Gemeente Rijswijk.


De werkzaamheden

Als Strategisch Adviseur Mobiliteit ontwikkel je beleid, visie en concrete voorstellen op het brede vakgebied van Mobiliteit. Je adviseert op tactisch en strategisch niveau het management en bestuur van de gemeente Rijswijk. Een aantal voorbeelden van projecten waarmee je als Strategisch Adviseur aan de slag gaat, zijn:

  • De inbreng van het strategisch belang van mobiliteit in gebiedsontwikkelingen zoals in het Havenkwartier, In de Bogaard, NS Station, RijswijkBuiten en tevens buiten de eigen gemeentegrenzen zoals de Binckhorst en Tram 2024 van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) ;
  • De uitwerking van het Bestuursakkoord Prinses Beatrixlaan;

Je taken/verantwoordelijkheden

Functie eisen

Wie ben jij?

Jij weet wat er komt kijken bij complexe processen en regionale samenwerking om samen de klus te kunnen klaren.

Je krijgt energie van een goede onderhandeling en je kunt omgaan met tegenstrijdige belangen zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Van jou verwachten we een trekkersrol maar ook een rol als begeleider of vraagbaak voor junior en medior beleidsmedewerkers. Het team is in ontwikkeling door vertrek en komst van collega’s en start van een ambitieus bestuur. Een “verbinder” is daarom van bijzondere waarde. De Strategisch Adviseur is tevens sparringpartner voor de leidinggevende.


Verder beschik je over:

  • een wo opleiding (bijvoorbeeld verkeerskunde, sociale geografie & planologie, technische bestuurskunde of bestuurskunde met ervaring in het vakgebied) met ten minste 5 jaar relevante werkervaring bij de (gemeentelijke) overheid, of een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld Built Environment/mobiliteit) met tenminste 7 jaar relevante werkervaring bij de (gemeentelijke) overheid. Relevante werkervaring bij een adviesbureau, waarbij je gewerkt hebt voor de (gemeentelijke) overheid, valt hier ook onder.
  • relevante kennis van het brede beleidsterrein van mobiliteit, zodat je dwarsverbanden kan leggen tussen verkeer, milieu, economie en ruimtelijke ordening.
  • een strategische visie op integrale en/of gebiedsopgaven en kan je gemakkelijk schakelen tussen abstracte advisering en het aanpakken van praktische projecten.
  • ervaring met projectmatig werken. Plannen, organiseren en overzicht houden gaan je gemakkelijk af.

Met deze competenties sluit je goed aan op de kernwaarden van gemeente Rijswijk: Resultaatgericht, Ondernemerschap, Transparantie en Samenwerking (ROTS).


Wat kun je van ons verwachten?

  • Een functie voor 32-36 uur per week;
  • Bruto maandsalaris: maximaal € 5.067,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; functieschaal 11);
  • Een tijdelijk contract voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden: Individueel Keuzebudget, vitaliteitsbudget, vorming en opleiding, ADV-opbouw, mogelijkheid tot thuiswerken en zakelijke devices (iPhone én keuze uit een iPad of (mini)laptop);


Over de werkgever

Bij gemeente Rijswijk werken ongeveer 430 medewerkers in 35 verschillende teams. Collega’s zoeken elkaar gemakkelijk op en er zijn korte lijnen. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.


Het team waarin je komt te werken.
Als Strategisch Adviseur Mobiliteit maak je deel uit van het Team Bereikbare Stad. In dit team werken beleidsmedewerkers, ontwerpers, projectleiders en opdrachtgevers samen met de omgeving aan plannen en projecten voor een stad die bereikbaar, leefbaar, duurzaam en verkeersveilig is.

Het toepassen van innovatie, anders omgaan met mobiliteit en het inpassen van vele ruimtelijke initiatieven en transformaties, zijn mooie uitdagingen. Op dit moment zijn meerdere projecten en processen actueel waar we in het team versterking voor nodig hebben.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werken in Haaglanden
Standplaats
Rijswijk

Over de werkgever

Werken in Haaglanden

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega