Strategisch Adviseur

Gemeente Westland WO bachelor 36 uur

Omschrijving

 • Je bent gericht op het signaleren van kansen en het ontwikkelen van beleid op ruimtelijk en economisch vlak.
 • Je weet ontwikkelingen en tendensen te duiden en bent als goed schrijver en communicator sterk in visievorming.
 • Je opereert met andere betrokken partijen binnen de gemeente Westland en in de regio met externe partners.
 • Je houdt je bezig met strategische dossiers, zoals ruimtelijke ontwikkelingen met daarbij veel aandacht voor thema’s als herstructurering en modernisering van tuinbouwareaal, bereikbaarheid, leefbaarheid, woningbouw en de doorontwikkeling van de Greenport Horti Campus Westland (versterken kennis- en innovatiebasis).

Functie eisen

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau en over bewezen ervaring op het gebied van strategische advisering, bij voorkeur opgedaan in een complexe organisatie.
 • Je hebt een goede pen, gevoel voor de politiek-bestuurlijke krachtenvelden, van het werken in een overheidsorganisatie en hebt inzicht in de organisatiecultuur. Tevens ben je in staat complexe vraagstukken te analyseren en concreet te maken.
 • Je kunt op meerdere borden tegelijkertijd schaken, zowel op praktisch als op strategisch niveau. Ook heb je kennis en ervaring met vergelijkbare economische onderwerpen, projecten en processen.
 • Je bent een adviseur die in staat is ideeën, concepten en initiatieven uit te werken tot uitvoerbare plannen en activiteiten.
 • Je hebt overtuigingskracht, goede contactuele vaardigheden, ervaring met verbinden en je bent energiek. Ook kun je slim netwerken op niveau en toon je je daarin initiatiefrijk.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€3701 bruto per maand
Max. Salaris
€6103 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 6.103,00 bruto per maand (schaal 12, bij 36 uur).
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).
 • Een individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.

Bijzonderheden

Call For Action!!
Ben jij na het lezen van deze vacature helemaal enthousiast en herken jij jezelf in dit profiel?
Dan is het tijd voor onze Call For Action!

 • Solliciteer via onderstaande button en upload je cv
 • Of stuur je cv naar sbjvandijk@gemeentewestland.nl t.a.v. Stéphany van Dijk
Vragen? Graag!
Wellicht heb je nog wat vragen, dan nodig ik je van harte uit mij te bellen of te whatsappen naar 0657683952. Het lijkt mij leuk je alvast te leren kennen en samen te bespreken of jij blij van ons wordt en wij van jou! Voor je het weet nodig ik je uit voor een nadere kennismaking met onze hiringmanager Tamara van de Wijnckel en een kop koffie. Tot snel!

Hartelijke groet,

Stéphany van Dijk
Senior Recruiter voor gemeente Westland

Over de werkgever

Gemeente Westland

Gemeente Westland. De Glazen Stad. Dankzij de meest innovatieve agri-sector ter wereld zijn we de vijfde economie van Nederland. Met meer dan 110.000 inwoners die hier wonen, werken, leren en recreëren. In een omgeving die snel verandert, zoeken we steeds opnieuw naar een nieuwe balans. Een balans tussen een groeiende economie en leefbaarheid. Tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. En tussen investeren in nieuwe ontwikkelingen en zorgen voor mensen die het moeilijk hebben.
Als je werkt bij gemeente Westland bouw je mee aan onze gemeentelijke organisatie en aan de groei van dit unieke gebied. De uitdagingen zijn groot. De kansen om te groeien ook.

Cluster Beleid
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster signaleren en initiëren ontwikkelingen in de maatschappij, om deze vervolgens te vertalen naar visie en strategie om de doelen te bereiken. Het gaat daarbij om alle beleidsdomeinen van de gemeente, denk aan economie, ruimte, veiligheid, onderwijs, zorg, sociale zaken, etc. Het cluster beheert hierbij de middelen en voert op hoofdlijnen regie op de realisatie. Collega's werken op interactieve manier met stakeholders in de maatschappij, binnen de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit 3 teams: Samenleving, Economie, Ruimte en Mobiliteit en Veiligheid & Duurzaamheid.

Team Economie, Ruimte en Mobiliteit
Westland is het kloppend hart van de glastuinbouw in de wereld en wordt gekenmerkt door innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. De laatste innovaties en duurzame ontwikkelingen binnen techniek, (internationale) handel, energie, voeding en water komen hier vandaan. Ook de overheid pakt daar een rol in. Dat doen we onder meer door actief te werken aan woon- en vestigingsklimaat, energietransitie, herstructurering glastuinbouw, relaties met bewoners en ondernemers, infrastructuur en verkeer en vervoer. Niet alleen in crisistijd, maar ook daar voorbij is het werk daaraan hard nodig. Binnen het team werken strategen, beleidsmedewerkers en beleidsondersteuners. De rollen die de medewerkers binnen het team hebben zijn wisselend: ontwikkelen, regisseren, stimuleren en faciliteren. Daarbij staat het maatschappelijk resultaat altijd centraal. We merken daarbij dat er steeds meer dwarsverbanden zijn met de andere taakvelden binnen en buiten de gemeente en de uitvoering. Dit vraagt van onze medewerkers eigenaarschap, integraal denken, resultaatgerichtheid, netwerkvaardigheden en innovatiekracht.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

sbjvdijk@GemeenteWestland.nl