Taxateur/coördinator WOZ-proces

Gemeente Westland Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als taxateur/coördinator WOZ-proces ben je enerzijds samen met de overige WOZ-taxateurs verantwoordelijk voor de waardering van de onroerende zaken in de gemeente Westland. Je bewaakt onder andere de kwaliteit en actualiteit van het taxatiebestand, voert hierbij de permanente marktanalyse uit en geeft taxatie technische ondersteuning ten behoeve van bezwaar- en beroepschriften.
Daarnaast ben je als coördinator verantwoordelijk en het aanspreekpunt voor de uitvoering van de WOZ (Waardering Onroerende Zaken) in de gemeente Westland. Daarbij coördineer je de uitvoering van de WOZ-werkzaamheden en zorg je daarbij voor een goede werkverdeling. Verder ben je vakinhoudelijk een klankbord voor de medewerkers van het taakveld en voer je kwaliteitscontroles uit, zorg je samen met je collega’s voor optimalisatie van het WOZ-bestand en onderhoud je de contacten met de Waarderingskamer. Je bent daarbij tevens verantwoordelijk voor de periodieke rapportages en de zelfevaluatie richting de Waarderingskamer. Als coördinator WOZ werk je nauw samen met de beheerders van de basisregistraties BAG, BGT en GEO en verzorgen en verwerken jullie gezamenlijk de periodieke mutatiesignalering. Onder jouw verantwoordelijkheid kan de waardering van alle woningen in de gemeente Westland ingaande 2022 volledig worden uitgevoerd op basis van de gebruiksoppervlakte.

Functie eisen

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau in de richting van makelaar-taxateur of vergelijkbaar;
 • Je bent in het bezit van de WOZ-diploma oude stijl (SVM|Nivo) dan wel ben je in opleiding voor WOZ-coördinator interne beheersing (SVM|Nivo);
 • Je hebt actuele kennis en ruime ervaring van/met de uitvoering van de wet WOZ;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente;
 • Je hebt een klant- en kwaliteitsgerichte houding en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent een enthousiaste teamspeler, die knopen durft door te hakken en goed in staat is om een coördinerende rol op te pakken. Je moet daarbij stevig in je schoenen staan in een hectische omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Westland
Min. Salaris
€2973 bruto per maand
Max. Salaris
€5169 bruto per maand
Standplaats
Naaldwijk
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris van maximaal € 5.169,00 bruto per maand (bij 36 uur).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
 • Flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken.
 • Mogelijkheid tot thuiswerken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).
Het betreft een functie voor 36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Vanwege de uitbraak van het coronavirus kan het selectieproces mogelijk meer tijd in beslag nemen dan u van de gemeente Westland gewend bent.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Michel Jansen Vreeling, teammanager Bedrijfsvoering via telefoonnummer (0174) 67 3221.

Een datum voor de eerste gesprekken wordt nader bepaald.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 22 april 2021.

Over de werkgever

Gemeente Westland

Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Taakveld
Het taakveld Belastingen is verantwoordelijk voor de heffing- en invordering van de gemeentelijke belastingen, de afhandeling van kwijtscheldingsverzoeken, de afhandeling van bezwaar- en beroepschriften en de uitvoering van de basisregistraties WOZ, BGT, BAG, BRO en GEO. Het onderdeel WOZ bestaat uit 10 medewerkers. De gemeente Westland voert de jaarlijkse herwaardering van circa 55.000 objecten volledig in eigen beheer uit.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

mcrob@gemeentewestland.nl