Teamleider Werk & Inkomen

Gemeente Leidschendam-Voorburg Master/doctoraal 36 uur

Omschrijving

Als teamleider Werk & Inkomen ben je lid van het managementteam (MT) van de afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ). Samen met de andere teamleiders, regisseurs en het afdelingshoofd draag je verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en prestaties van de afdeling. Het MT WIJZ werkt vanuit gezamenlijke belangen en doelstellingen.

Binnen WIJZ kijken we op dit moment als MT WIJZ naar de inrichting en de sturing van de afdeling. Naar aanleiding daarvan breiden we nu uit met een extra Teamleider, bedoeld voor Werk & Inkomen. Momenteel wordt er gekeken naar de nieuwe indeling maar is nog niet voorzien wat dit exact zal betekenen. Je kan daarbij verwachten dat je inclusief tijdelijke collega’s ongeveer 30-35 collega’s zal aansturen.

Je bewaakt en stuurt de kwaliteit en de prestaties aan van een deel van het team Werk & Inkomen en draagt daarmee bij aan de best mogelijke dienstverlening voor onze inwoners. Deze verantwoordelijkheid draag je samen met de regisseurs Werk & Inkomen, waarbij jij de hiërarchische aansturing van de medewerkers voor je rekening neemt en de regisseur de inhoudelijke aansturing van het vakgebied. Je kijkt met een brede multidisciplinaire blik naar de aandachtsgebieden Werk & Inkomen en je legt van daaruit de verbinding met andere gebieden binnen het Sociaal Domein. Je maakt resultaatgerichte afspraken met medewerkers, stimuleert hun eigenaarschap en vergroot het zelforganiserend vermogen van het team. Daarbij heb je continu aandacht voor de verbetering van onze dienstverlening en de bijbehorende ontwikkeling van kennis en competenties van de mensen. Je hebt oog voor efficiency en effectiviteit en stuurt op kostenbesparing.

Tot slot ben je verbonden aan één van de multidisciplinaire teams (MDT’s). In deze teams werken consulenten vanuit meerdere domeinen samen aan multidisciplinaire vraagstukken en casuïstiek. Jij begeleidt en coacht deze groep consulenten hierbij.

Hoe ziet je dag eruit?
Als Teamleider Werk en Inkomen start je de dag met jouw gedreven, maar gezellige team. Wij werken hybride: of je nu thuis werkt of op een van onze mooie locaties, jouw teamleden weten jou te vinden- en jij hen! Je bent onderdeel van het Management Team van Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg. Samen met jouw 6 collega- Teamleiders, de Regisseurs en het afdelingshoofd werk je aan de lange termijn plannen voor deze impactvolle afdeling. Kortom, een functie waarin jij er toe doet door er te zijn voor je team én een strategische impact kan maken.

Functie eisen

 • Je beschikt over een resultaatgerichte instelling en een coachende leiderschapsstijl
 • Je laat voorbeeldgedrag, visie, lef, zelfreflectie, vertrouwen en geduld zien
 • Je denkt en handelt vanuit het grotere geheel en vertaalt de ambities van bestuur en organisatie naar het team
 • Je bent flexibel, innovatief en oplossingsgericht
 • Je hebt affiniteit met het Sociaal Domein
 • Je bent een uitstekende verbinder en veranderaar die samen met de medewerkers invulling geeft aan de verdere professionalisering van onze dienstverlening en doorontwikkeling van het multidisciplinaire werken
 • Je overziet de grote lijnen en kunt ontwikkelingen en ingewikkelde processen tot de essentie terugbrengen
Wat wij van je vragen :
 • Wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als leidinggevende
 • Affiniteit en ervaring met het aandachtsgebied Werk en Inkomen, al dan niet binnen een gemeente
 • Vanuit je (werk)ervaring kan je aantonen dat je beschikt over sterk ontwikkelde coachende vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Min. Salaris
€4447 bruto per maand
Max. Salaris
€6103 bruto per maand
Standplaats
Leidschendam
Maximum aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Salaris van [4447] - [6103] per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 12)
 • Dit betreft een vaste baan waarbij gestart wordt met een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 12 maanden.
 • Individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten
 • Thuiswerkmogelijkheden, een iPhone en laptop

Bijzonderheden

 • Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Monika Rietveld, Teamleider via het telefoonnummer 14070.
 • Reageren kan tot en met zondag 4 december 2022. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 7 december 2022.

Over de werkgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Werken voor WIJZ is werken aan het vangnet voor mensen die in kwetsbare omstandigheden terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld inwoners die ondersteuning nodig hebben om aan het werk te komen, inwoners met schulden of inkomensproblemen, ouderen met zorgproblematiek en kinderen in nood. Je onderhoudt nauw contact met externe partijen, zoals zorgaanbieders en scholen. Dit is de afdeling waar je écht verschil kunt maken voor mensen die het alleen even niet redden.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

psa@leidschendam-voorburg.nl