Technisch Assetspecialist Kabels en Leidingen

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

Jij bent de technische professional, verantwoordelijk voor het beheer van de asset Kabels en Leidingen (K+L). Je adviseert gevraagd en ongevraagd collega’s en uitvoerders op het gebied van energie- en nutsvoorzieningen. Je onderhoudt een goede relatie met netbeheerders en stemt af om de uitvoering effectief te laten verlopen. Je werkt vanuit de kaders AVOI en BOEI en levert input aan de vergunningverlener. Je werkt nauw samen met de adviseur ondergrond / Kabels en Leidingen, de toezichthouder en de geodeet. Samen vormen jullie het adviesplatform ondergrond.

Jouw hoofdtaken bestaan uit:

 • Zorgdragen voor actuele data, zowel voor de aard van de asset, de kwaliteit, het normenkader en de eenheidsprijzen. Dit is inclusief de coördinatie en afstemming datasets en -formats en werkwijze m.b.t. WION en KLIC
 • Het maken en uitwerken van voorstellen m.b.t. de inpassing van de K+L in de ondergrond, op basis van de bestaande K+L infrastructuur en toekomstige wensen en eisen, inclusief bijbehorende bovengrondse opstallen zoals trafostations en kasten
 • Het toetsen van, en adviseren bij, interne en externe ontwerpen en uitvoeringsplannen in de openbare ruimte
 • Je zorgt voor het tijdig laten uitvoeren van inspecties, het beheer en de analyse van de data
 • Je coördineert het meerjarenbeheerprogramma van interne en externe kabels en leidingbeheerders om te komen tot een integraal jaar- en meerjarenprogramma voor de assets op basis van de uitgangspunten van assetmanagement (prestaties, kosten en risico’s)
 • Met collega’s zorg je voor een integrale afstemming van je programma
 • Je bent sparringpartner bij de aanleg van energiesystemen bij ontwikkelprojecten en werkt vanuit de ordening van de gemeentelijke ondergrond
 • Je coördineert de gemeentebelangen van gemeentelijk K+L en stemt af met K+L van derden (Dunea, Stedin, Gasunie, telecom)

 

Dit zijn wij

Je thuisbasis is de afdeling Stadsbeheer, het cluster Strategie, Beleid en Programmeren. Het cluster vormt de verbinding tussen de bestuurlijke ambities en opgaven en de uitvoering van beheer. Hier wordt het beleid voor het beheer van de openbare ruimte en afvalinzameling ontwikkeld en wordt de meerjarenprogrammering voor de openbare ruimte gecoördineerd in nauwe samenwerking met de medewerkers van de andere clusters. Jouw werkzaamheden als technisch assetspecialist kabels en leidingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Functie eisen

Dit ben jij

In de rol van technisch assetspecialist Kabels en Leidingen maak je deel uit van projectteams en is het projectmatig werken jou bekend. Je streeft naar tastbaar resultaat en bent nieuwsgierig naar innovaties binnen je asset. Je zoekt actief samenwerking met de markt en haalt er plezier uit je netwerkvaardigheden hiervoor in te zetten. Ook zet je deze verbindende kwaliteiten in binnen het adviesplatform ondergrond en in de rest van onze politiek-bestuurlijke organisatie. Je bent communicatief vaardig en omgevingsbewust. Je bent aanspreekbaar en durft ook anderen aan te spreken om samen te komen tot de best werkende oplossing. Jouw ICT-vaardigheden zijn helpend aan het bewust(er) inzetten van datagedreven werken in het vakgebied. Je bent in staat om de (beleids)adviseurs te voeden met vooral technische aspecten van het aanleggen en beheren van de ondergrondse netten.

 

Dit neem je mee

 • Hbo werk- en denkniveau, hetzij via een hbo-diploma of mbo-plus in een relevante technische richting
 • Ervaring met UAV contracten
 • Enige ervaring in samenwerking met K+L partijen
 • Meerjarige, aantoonbare ervaring met het vakgebied K+L

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€3090 bruto per maand
Max. Salaris
€4671 bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Contractduur
1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Competentieprofiel
Klik hier voor het competentieprofiel.

 

Functieprofiel
De gemeente Zoetermeer werkt met generieke functiebeschrijvingen. Klik hier voor het profiel van de generieke functie.

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Stadsbeheer

De missie van onze afdeling zegt genoeg: ‘Samen aan de kwaliteit van de stad werken'. Van (her)inrichting tot dagelijks beheer en service onderhoud: Stadsbeheer zorgt voor de kwaliteit van de leefomgeving. Als je op deze afdeling werkt, werk je voor alle mensen die in Zoetermeer wonen, werken of de stad bezoeken. En dat is waardevol!

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega