Toezichthouder Rechtmatigheid Sociaal Domein

Werkorganisatie Duivenvoorde Bachelor - HBO 18 uur

Omschrijving

De gemeente is verantwoordelijk voor een rechtmatig gebruik van voorzieningen voor jeugdhulp en Wmo. Misbruik en oneigenlijk gebruik moet zoveel mogelijk voorkomen en gesignaleerd worden.

Om de rechtmatigheid te bevorderen en fraude te voorkomen en op te sporen, zijn wij nu op zoek naar een toezichthouder. Het toezicht rechtmatigheid is gericht op zowel het verstrekken van de voorzieningen (door de consulenten Jeugd en Wmo), als het gebruik van deze voorzieningen.

Het werk omvat drie kernactiviteiten: informatie verzamelen, beoordelen en interveniëren. Binnen onze gemeenten bestaat deze functie nog niet, maar hebben we er wel gedachten over die we graag samen met jou aanscherpen.

Van jou verwachten we dat je lokaal en in nauwe regionale samenwerking de handhaving en het toezicht inricht en blijft ontwikkelen. Je bent een spin in het web voor het ontvangen en bundelen van signalen uit o.a. het team uitvoering MO waarbij je een goede afstemming tussen betrokken partijen initieert. Ook voer je diverse, maar vooral rechtmatigheidsonderzoeken uit, waarbij je gebruik maakt van diverse onderzoeksmethoden om informatie te verzamelen.

Dit houdt onder meer in:

 • Je adviseert en ondersteunt medewerkers bij de beoordeling van de rechtmatigheid van de WMO en de Jeugdwet. Je stimuleert fraude-alertheid.
 • Je initieert samenwerking met consulenten, contractmanagers en administratie om van elkaar te leren en elkaar te versterken.
 • Je signaleert onwenselijke situaties, schat adequaat de ernst daarvan in en treedt passend op.
 • Je beoordeelt in hoeverre risicosignalen aanleiding geven tot (fraude) onderzoek.
 • Je verricht, zelfstandig en in teamverband, bestuursrechtelijke en/of strafrechtelijke onderzoeken naar aanleiding van meldingen.
 • Je adviseert de gemeente over passende maatregelen bij ongewenste situaties.

Functie eisen

We zoeken een daadkrachtige, initiatiefrijke collega. Je beschikt over kennis van relevante wetgeving op zowel sociaal als juridisch gebied. Kennis van organisatorische en financiële structuren in het sociaal domein is wenselijk. Je hebt goede onderzoeksvaardigheden, ordent gemakkelijk informatie en kunt zakelijk en objectief rapporteren.

Je houdt van pionieren, bent leergierig en vindt het een uitdaging goede resultaten neer te zetten. Je bent een stevige persoonlijkheid en kunt zowel zelfstandig als in een team werken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je weet vertrouwen te winnen, te overtuigen en je durft partijen aan te spreken en te confronteren. Je kunt goed schakelen tussen strategisch en uitvoerend niveau, tussen regionale samenwerking en lokale belangen, tussen doelmatigheid en rechtmatigheid. Onmisbaar voor deze functie zijn ook een voor de functie relevante afgeronde HBO opleiding en bij voorkeur heb je minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie toezichthouder of sociaal rechercheur.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en zelfstandige tijdelijke functie voor 18 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor één jaar. Na dat jaar wordt bekeken of een vast dienstverband mogelijk is. Het salaris is afhankelijk van je kennis, ervaring en opleiding en bedraagt maximaal 3.968,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 9; salarispeil 1 januari 2020), exclusief 17,05% individueel keuzebudget (IKB).

Wij hebben onder meer de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Het individueel keuzebudget (IKB);
 • Een sportbijdrage van 300,- bruto per jaar;
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • Flexibele werktijden;
 • Prima opleidingsfaciliteiten;
 • Hybride laptop plus smartphone;
 • Een tegemoetkoming zorgkosten van minimaal 168,- per jaar.

Meer weten?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Wim Hus, teamleider Uitvoering Wmo, via telefoonnummer 06 2116 5152.

Solliciteren?

Enthousiast geworden en herken je jezelf in de omschrijving? Je sollicitatie ontvangen wij graag ter attentie van Suzanne Smeets, onder vermelding van vacaturenummer 19-036.

Reageren kan tot en met 21 november 2019, via de button Direct solliciteren, of op onze website www.werkorganisatieduivenvoorde.nl via de button SOLLICITEER. In- en externe werving wordt gelijktijdig ingezet, interne kandidaten hebben voorrang bij geschiktheid.

Procedure

Na de sluitingsdatum heeft het team minimaal 2 weken nodig om de reacties te kunnen beoordelen. Wij doen daarmee een beroep op je geduld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Werkorganisatie Duivenvoorde
Min. Salaris
€2702 bruto per maand
Max. Salaris
€3968 bruto per maand
Salarisomschrijving

Het salaris is maximaal € 3.968,- bruto per maand.

Standplaats
Voorschoten
Contractduur
1 jaar
Maximum aantal uren per week
18

Over de werkgever

Werkorganisatie Duivenvoorde

Werkorganisatie Duivenvoorde werkt voor twee gemeenten: Voorschoten en Wassenaar. Opgericht in 2013 zijn wij een jonge en moderne organisatie met een oude herkomst. De organisatie heeft een prettige en informele werksfeer en biedt volop ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden. Wij zoeken ondernemende en resultaatgerichte mensen die hun ervaring, creativiteit en talent willen inzetten in de Werkorganisatie.

Maatschappelijke Ontwikkeling (MO)

De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) is een veelzijdige afdeling van de Werkorganisatie Duivenvoorde. Veel belangrijke themas zijn bij Maatschappelijke Ontwikkeling ondergebracht, zoals: Wmo, onderwijs, jeugd, kinderopvang, welzijn, gezondheid, participatie, sport, kunst & cultuur. MO is een afdeling van denken en doen. De afdeling bestaat uit twee teams: beleid MO en uitvoering MO.

Solliciteren?

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatieformulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

vacatures@wodv.nl