Trouwambtenaar (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand)

Gemeente Leidschendam-Voorburg MBO

Omschrijving

Jaarlijks worden in de gemeente Leidschendam-Voorburg ongeveer 500 huwelijken en geregistreerde partnerschappen voltrokken waarvan de meeste door ons vaste team van Babsen (trouwambtenaren). Op onze website stellen de Babsen zich voor met een persoonlijke boodschap en bruidsparen krijgen de mogelijkheid een voorkeur aan te geven voor een Babs.

Wij zijn op zoek naar nieuwe Babsen om ons team compleet te maken. We streven in onze Babsenpoule naar een afspiegeling van onze gemeente.

De rol van Babs kan worden gedaan naast een baan, studie of andere bezigheden. Je moet er rekening mee houden dat je op jaarbasis ca. 35 huwelijken gaat verrichten. Deze vinden plaats op alle dagen van de week met een duidelijke piek op vrijdag en het weekend in de maanden mei t/m september.

 • Je voltrekt per maand 1 tot 4 huwelijken of registreert partnerschappen waarbij voorbereiding hoort, zoals een bezoek aan het paar dat je gaat trouwen of registreren. Je bekijkt wat hun wensen zijn, en aan de hand daarvan bereid je het officiële gedeelte voor
 • Je zorgt ervoor dat de ceremonie is zoals het paar zich heeft voorgesteld: luchtig, serieus, persoonlijk, humoristisch, kort maar krachtig of juist zakelijk
 • Je voltrekt ‘eenvoudige’ huwelijken of geregistreerd partnerschappen (korte ceremonies zonder voorbereiding)

Functie eisen

 • Jij weet van iedere ceremonie iets bijzonders te maken en weet de wensen van het bruidspaar te vertalen naar een mooie en persoonlijke toespraak
 • Spreken voor een grote groep is voor jou geen probleem en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent representatief en beschikt over humor en improvisatievermogen
 • Je hebt een onbevooroordeelde houding ten opzichte van elke mogelijke samenstelling van onze partnerschaps- en bruidsparen
 • Je bent gedurende het hele jaar op oproepbasis beschikbaar voor het sluiten van de voorkomende huwelijken en het registreren van partnerschappen. Uiteraard houden wij rekening met voorkeursdagen en momenten dat je niet kunt, maar een regelmatige en flexibele beschikbaarheid wordt verwacht
 • Je spreekt goed Nederlands en Engels, kennis van een andere vreemde taal is een pré
 • Je bent ook bereid om in het weekend te werken
 • Je woont in of in de omgeving van onze gemeente

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Standplaats
Leidschendam
Contractduur
één jaar

Overige arbeidsvoorwaarden

 • Als Babs word je aangesteld door de gemeente op oproepbasis
 • De vergoeding vindt plaats per huwelijk of geregistreerd partnerschap, afhankelijk van de omvang van de ceremonie (uurloon is uit de laatste trede van schaal 8)
 • Afhankelijk van het type ceremonie is de vergoeding tussen de € 75 en € 130 per oproep
 • Een onkostenvergoeding van 7,50 per gesloten huwelijk
 • De aanstelling is voor de duur van 1 jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Bijzonderheden

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Rianne van Beek, (teamleider KCC), via het telefoonnummer 14070.

Een proefvoordracht in onze trouwzaal van het gemeentehuis in Leidschendam kan onderdeel van de procedure zijn.

Solliciteren externe gesprekken
Reageren kan tot en met 31 augustus 2022. We maken een persoonlijke afspraak voor de eerste gesprekken.

Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze voor sluitingsdatum van de vacature binnen komen via het online sollicitatieformulier.

Integriteit
Wij hechten als organisatie veel waarde aan integriteit. Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG), een diplomacontrole en een identiteitscontrole behoren dan ook tot de selectieprocedure. Daarnaast kan het nagaan van referenties onderdeel uitmaken van het sollicitatieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over de werkgever

Gemeente Leidschendam-Voorburg

Het Klant Contact Centrum (KCC) vormt voor de inwoners, bedrijven en instellingen van de gemeente Leidschendam-Voorburg de toegang tot de producten van de overheid. Binnen het KCC werken wij volgens het principe van hostmanship: wij behandelen de klant zoals de klant graag behandeld wil worden en wij werken aan een mensgerichte dienstverlening. De afdeling KCC bestaat uit 3 teams: Eerstelijns, Vergunningen, Basisregistraties en een stafafdeling Kwaliteit en Ondersteuning.

Het team Basisregistraties bestaat uit 34 medewerkers. De werkzaamheden omvatten o.a. de werkterreinen, Belastingen/WOZ (Wet waardering onroerende zaken), BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie), BRP (Basisregistratie Personen) en Burgerzaken/Balies.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega

Meer weten?

Heb je vragen en/of opmerkingen over deze vacature? Neem dan contact op via:

psa@leidschendam-voorburg.nl