Verpleegkundig Centralist

Veiligheidsregio Haaglanden Bachelor - HBO 36 uur

Omschrijving

Als verpleegkundig centralist bij de MKA Haaglanden werk je binnen een levendige en dynamische regio en word je geconfronteerd met een grote verscheidenheid aan (acute) medische hulpvragen. In deze functie spreekt het voor zich dat je goed kunt luisteren, goed kunt doorvragen en snel kunt besluiten of de inzet van een ambulance noodzakelijk is. Daarnaast coördineer je de hulpverlening waarbij het vervoer van de patiënt op de voorgrond staat. Hierbij staan zorg en klantgerichtheid centraal. Behalve urgente verzoeken om ambulancevervoer plan je niet urgente ritten in en draag je zorg voor de spreiding en paraatheid van ambulances in de regio.

Hoofdtaken

Als verpleegkundig centralist MKA heb je een coördinerende en indicerende taak binnen de ambulancezorg en fungeer je als spil tussen hulpvrager en ambulancepersoneel of andere hulpverleners. Je bent daarbij vraagbaak en raadgever, die begeleidend en sturend optreedt. Je voert meldingsgesprekken en interpreteert en beoordeelt op welke wijze het best aan de hulpvraag voldaan kan worden. Je bent verantwoordelijk voor het op correcte, effectieve en efficiënte wijze in het medisch zorgtraject komen van een hulpvrager en stelt hiertoe de indicatie.

 • Je verzorgt op professionele wijze de telefonische intake, indicatiestelling en verwerking van meldingen (via 112, huisartsen, ziekenhuizen)
 • Je draagt zorg voor de planning en toewijzing van (acute) zorg
 • Je stuurt ambulances operationeel aan
 • Je alarmeert functionarissen

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Diploma Verpleegkunde niveau 4 met specialisatie CCU, IC of SEH, of HBO-V
 • BIG-registratie
 • Initiële opleiding tot Geneeskundige Meldkamer verpleegkundige (of de bereidheid deze te volgen)
 • Volledig participeren in een basisrooster met wisselende diensten (7 x 24 uur) op basis van zelfroosteren
 • Ervaring als verpleegkundig centralist is een pré, evenals ervaring in de ambulancezorg of spoedeisende hulp

Persoonlijke kenmerken

 • Goede organisatorische en planmatige kwaliteiten
 • Communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en Engelse taal in woord
 • Hoge mate van stressbestendigheid

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Veiligheidsregio Haaglanden
Min. Salaris
€2335 bruto per maand
Max. Salaris
€3691 bruto per maand
Salarisomschrijving

Aanstelling vindt plaats in tijdelijke dienst voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid vindt aanstelling in vaste dienst plaats. Afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.691,- bruto per maand (schaal 9, trede 11) conform de sector-cao Ambulancezorg.

Als het getuigschrift voor de initiële opleiding tot Meldkamer verpleegkundige nog niet in het bezit is, vindt inschaling plaats in de aanloopschaal (schaal 8). De functie is zowel fulltime als parttime in te vullen.

Standplaats
Den Haag
Maximum aantal uren per week
36

Bijzonderheden

Solliciteren?

Een meeloop dag, een antecedentenonderzoek en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure.

Interesse in de functie? Stuur dan je sollicitatie, onder vermelding van het vacaturenummer, naar werving-selectie@vrh.nl. We verwachten in één pakket een cv en motivatiebrief.

De vacature is gelijktijdig intern en extern open gesteld. Interne medewerkers krijgen bij gebleken geschiktheid voorrang in de procedure.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.