Werkstage Communicatie Citymarketing

Gemeente Zoetermeer Bachelor - HBO 32 - 36 uur

Omschrijving

Dit is de rol

De afdeling Communicatie van de gemeente Zoetermeer biedt talentvolle studenten, op MBO, HBO of WO-niveau,  graag de mogelijkheid om middels een werkstage ervaring op te doen in een maatschappelijke context. We zoeken een werkstagiair ter ondersteuning en advisering van het Bureau Citymarketing Zoetermeer bij de afdeling Communicatie van gemeente Zoetermeer.

 

Begin 2021 is gemeente Zoetermeer gestart met Bureau Citymarketing Zoetermeer. Hiervoor is een nieuw citybrand ‘Zoetermeer is de plek’ ontwikkeld. Dit citybrand met de bijbehorende citymarketingactiviteiten dragen bij aan de ambitie om Zoetermeer uit te laten groeien tot een aantrekkelijke stad in de regio voor wonen, werken, vrije tijd en studie. Hiervoor werken we samen met (merk)partners in de stad zoals de winkelcentra, musea, concertzalen etc. en met de inwoners zelf. Als stagiaire Citymarketing creëer je content voor on- en offline kanalen van ‘Zoetermeer is de plek’. Zoals het maken en plaatsen van berichten op sociale media, schrijven van artikelen voor op de website e.d.

 

Jouw takenpakket:

  • Het ondersteunen van de adviseurs bij de uitvoering van projecten en het vastgestelde communicatiebeleid en de daarbij behorende activiteiten zoals het redigeren van teksten, zorgen voor vormgeving, visualiseren e.d. ten behoeve van folders, posters, artikelen en Stadsnieuws
  • Je biedt ondersteuning in de uitwerking van verschillende marketing- en communicatieactiviteiten
  • Het schrijven van teksten voor verschillende media en draagt bij aan het up-to-date houden van de website www.zoetermeerisdeplek.nl en sociale mediakanalen
  • Je bent mede verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de evenementenagenda en de locatie database op de website

 

We moedigen studenten die in Zoetermeer wonen extra uit om te reageren. Jouw blik als inwoner van Zoetermeer is voor ons een waardevolle input. 

Functie eisen

Dit ben jij

Jij bent een enthousiaste en creatieve student met doorzettingsvermogen die de opgedane kennis in de praktijk wil brengen bij de derde stad van Zuid-Holland. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied en kan het waar nodig toepassen. Je hebt een vlotte pen, weet veel van het inzetten van sociale media en je wilt graag leren en jezelf verder ontwikkelen in de praktijk. Met jouw proactieve, hands-on en communicatieve instelling, pak jij het werk op en ondersteun jij je collega’s waar nodig. Soms werk je zelfstandig, maar je kunt ook goed in teamverband werken. Je bent creatief en flexibel als de prioriteiten veranderen. Daarnaast kun je goed omgaan met deadlines.

 

Verder:

  • Zoek jij een werkstage voor 3-6 maanden
  • Daarnaast ben je een tweede of derdejaars student mbo, hbo of wo Communicatie of vergelijkbaar

 

Bij de gemeente loop je mee met ervaren collega’s en doe je ervaring op met adviseren en ondersteunen. Een plek bij de gemeente biedt inzicht in het functioneren van een samenleving, de dynamiek tussen ambtenaar en inwoner, en de transitie van politieke besluitvorming naar beleid. De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 30 collega’s, zoals (bestuurs-) communicatieadviseurs, medewerkers, woordvoerders, adviseurs voor participatie en citymarketing.

 

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie
Gemeente Zoetermeer
Min. Salaris
€n.v.t. bruto per maand
Max. Salaris
€n.v.t. bruto per maand
Standplaats
Zoetermeer
Maximum aantal uren per week
36

Over de werkgever

Gemeente Zoetermeer

Communicatie

De afdeling Communicatie ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. Wij adviseren over de profilering van het bestuur en haar beleid. Hebben een actief mediabeleid, en doen aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie. Onze afdeling bestaat uit (bestuurs-) communicatieadviseurs, adviseurs voor de medewerkers, woordvoerders, en citymarketing. We investeren in specifieke opleidingen en begeleiding van de medewerkers. We verwachten dat onze medewerkers een proactieve houding hebben, bijblijven in het vakgebied Communicatie en hierin opleidingen volgen.

Solliciteren?

Onze samen­werkings­partner heeft ervoor gekozen om je door te verwijzen naar een andere website waar je een sollicitatie­formulier kan invullen.

Direct solliciteren

Tip een collega